Преглед на печата

Вестник "Телеграф" съобщава: "Удължиха работното време на паспортните бюра". Причината за това е наплив от българи, живеещи в чужбина, които са се прибрали у дома, за да подменят документите си. Освен че ще работят до по-късно през седмицата, някои паспортни служби в София и Пловдив ще обслужват граждани и в събота, допълва още изданието.

Вестник "24 часа" цитира в заглавие думи на премиера Бойко Борисов: "За суджуци има съд, а за "Цанков камък" - не." Всекидневникът посочва, че министър-председателят е отхвърлил сравненията, които БСП е направила между "Цанков камък" и "Суджук гейт". В петък от левицата посочиха, че сигналът, който ГЕРБ  внася до главния прокурор за "Цанков камък“ за дефекти при строителството на язовира се използва, за да се заглуши скандалът със суджуците.

Изданието цитира Борисов, който във Варна с ирония е коментирал, че "милиардите загуби от "Цанков камък" някак си били равни на "Суджук гейт", но при втория случай виновникът има 6 обвинения и септември-октомври влиза в съда".

Вестник "Труд" допълва по темата изчисления на премиера Борисов, според които "Инвестицията в "Цанков камък" ще се върне след 3000 години".

"24 часа" дава съвет на плажуващите как да издържат на жегите. Според изданието консумирането на люти чушки на плажа охлажда организма. Съставката капсаицин предотвратява затлъстяването, регулира притока на кръв в сърцето и тялото ни се самоохлажда при приема на чушки.

Още от категорията

Комитетът на регионите пита онлайн гражданите по места как си представят бъдещето на Европа

Eвропейският комитет на регионите разработва инициативата „Размисъл за Европа“, която предвижда да бъде чуто мнението на гражданите за това как те си представят бъдещето на Европа. Данните от проучването ще бъдат използвани за изготвянето  през 2018 година на местна перспектива. Година по-късно ще се състои и срещата на регионалните лидери...

публикувано на 21.10.17 в 12:11

Мотошествие и протести затрудняват движението в София

Мотошествие и протести затрудняват движението в София. Около 1000 мотористи се включиха в официалното закриване на мотосезона в София. Сборният пункт беше площадът пред храм-паметника "Св. Ал. Невски", а крайната точка - зала "Арена Армеец". Тази година мотото на сезона бе „НЕ на агресията на пътя“.  По рано началникът на столичния КАТ Тенчо Тенев..

обновено на 21.10.17 в 12:09

Неизвестен мъж нападна с нож и рани четирима души в центъра на Мюнхен

Неизвестен мъж нападна с нож и рани четирима души в центъра на Мюнхен. Той е успял да избяга, полицията го издирва. Все още не е ясно какъв е мотивът на нападението. Полицията в Мюнхен призова хората да избягват централния площад "Розенхаймер Плац". Жителите на околните сгради трябва да останат по домовете си. Според последните информации мъжът е..

публикувано на 21.10.17 в 11:52

Движението в центъра на София се променя заради футболната среща между "Левски" и ЦСКА

Движението в центъра на София се променя заради футболната среща между "Левски" и ЦСКА на Националния  стадион "Васил Левски".   Забранява се паркирането на автомобили от 8 до 18 ч. на моста пред Националния стадион и на ул. "Ген. Гурко" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "Васил Левски".  От 14.30 ч. до приключване на футболната среща..

публикувано на 21.10.17 в 11:27

Анхедонията се поражда при вътрешнопсихичен конфликт

В "Контрасти" тази седмица разгледахме едно особено състояние, познато като aнхедония. Терминът означава буквално „без удоволствие“. Кога хората спират изпитват удоволствие от живота, какво „убива“ удоволствието и как човек може да си върне способността за неговото преживяване, коментира психологът Христина Христова. Анхедонията е била предмет на..

публикувано на 21.10.17 в 11:15

Жители на столичния квартал "Витоша" се събират на протест

Жители на столичния квартал "Витоша" се събират  на протест срещу построяването на нова, 17-етажна сграда в района. Те са недоволни и от липсата на  тротоари, интензивния  трафик и замърсяването.  Протестиращите вече  обявиха, че ще излязат на Симеоновско шосе в 12 часа.

публикувано на 21.10.17 в 11:04
Привърженици на независимостта на Каталуния на демонстрация в Барселона

К. Табакова: И Мадрид, и Барселона трябва да търсят компромис

Пътят за решаване на кризата между Мадрид и Барселона е компромис и от двете страни. Това каза за предаването „Събота 150“ по „Хоризонт“  проф. д-р Красимира Табакова от Историческия факултет на Софийския университет „Свети Климент Охридски“, която е автор на редица изследвания за българо-испанските отношения.  Откъсването на Испания, според..

публикувано на 21.10.17 в 10:43