Военни кораби ще бъдат отворени за посещение във Варна

БГНЕС

Във Варна, по случай 138-ата годишнина от основаването на Българските военноморски сили, военни кораби ще бъдат отворени за посещение от граждани.

На Морската гара в града ще бъде издигнат военноморският флаг, а курсантите от "Випуск-2017" на Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров" ще получат първо офицерско звание.

Командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев обясни какво му дава увереност в доброто бъдеще на военния ни флот:

На първо място това са хората – военните моряци, манталитетът, който е изграден в продължение на повече от вековната традиция, професионализмът при военните моряци – да няма алтернатива. Стандартите, които изпълняваме на море, да бъдат съблюдавани в най-голяма детайлност. Интелектът и талантът на българските военни е всепризнат, така че това е нещото, на което се облягаме и използваме като сила.


Още от категорията

Полицаите излязоха на пореден протест

Приключи протестът на полицаите в София.  Той беше под надслов "За достойно заплащане". Според синдикатите в МВР, сумата от 55 милиона лева, която е предвидена за увеличение на заплатите, е крайно недостатъчна. Недоволните полицаи настояват за нов закон за Министерството на вътрешните работи и за незабавно започване на преговори за увеличение..

обновено на 22.10.17 в 18:27

Българи и македонци почетоха паметта на загиналите български воини в битката при Страцин

С военно-църковен ритуал българи и македонци - представители на военно-патриотичните сили и от двете страни, почетоха паметта на загиналите български воини в битката при Страцин на 25 октомври 1944 година. На церемонията присъстваха кметът на община Куманово Максим Димитриевски , ветерани участници в боевете и военнослужещи от 68 бригада..

публикувано на 22.10.17 в 17:56

1000 бебета в страната получават днес свето кръщение

Общо хиляда бебета в страната получават днес свето кръщение в подкрепа на раждаемостта "Направи го за България". Провежда се от Движение за национална кауза "ДНК" с цел да се преодолее демографската криза.  Масовото кръщение е под патронажа на патриарх Неофит и Българската православна църква. 27 деца от 7 града в Северозападна..

обновено на 22.10.17 в 17:00

Близо 17 хиляди фалшиви текстилни изделия са задържани на граничния пункт “Капитан Андреево"

Близо 17 хиляди фалшиви текстилни изделия, около 600 чифта обувки и чанти са задържани на граничния пункт “Капитан Андреево”. Стоката е превозвана с товарен автомобил с полска регистрация, който пътувал от Турция за Полша.  В изпълнение на европейското законодатество, за случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

публикувано на 22.10.17 в 16:19

Инспекцията по труда в Кюстендил провери монасите от манастира "Благовещение"

Инспекцията по труда в Кюстендил провери монасите от манастира "Благовещение" край с.Копиловци, които обработват около 800 декара земя под аренда, дали спазват трудовото законодателство.  Сега монасите-земеделци прибират богата реколта от картофи. Манастирът има сключени трудови договори със 7-8 работници за извършване на определена конкретна..

публикувано на 22.10.17 в 16:12
Шинзо Абе

Управляващата коалиция на премиера Шинзо Абе печели убедително парламентарните избори в Япония

Управляващата коалиция на японския премиер Шинзо Абе печели убедително предсрочните избори в страната, сочат данни от екзит пол.  Консервативната коалиция между Либерално-демократическата партия на националиста Абе и партията „Комейто” получава устойчиво мннозинство в долната камара на парламента.  Така Абе ще стане най-дълго управлявалият премиер в..

публикувано на 22.10.17 в 15:34
Христо Христов

Христо Христов: Вече сме затънали в "демокрацията на олигарсите"

Фактите показват, че дори и онези управления, които след краха на комунистическата система се определят като десни, не са имунизирани от корупцията , коментира в ефира на "Хоризонт" журналистът Христо Христов , който е част от разследването "Корупционната България", чийто първи том излезе преди година, а  вторият, публикуван наскоро, обхваща периода..

обновено на 22.10.17 в 15:14