Каракачанов: В Министерството на отбраната могат да се икономисат средства от дейности, които са неефективни

Красимир Каракачанов
Снимка: БГНЕС

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов определи като "наложително" увеличението на бюджета за отбрана. Дали и колко ще бъдат увеличени заплатите в армията обаче ще стане ясно едва при обсъждането на бюджета за догодина.  Съветът по отбрана е одобрил проекта за модернизация на фрегатите на стойност 90 млн. лева, обяви още Кракачанов във Варна, където участва в церемонията по присвояване на първо офицерско звание на 13 курсанти от Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров". 

В Министерството на отбраната могат да се икономисат средства от дейности, които са неефективни, обаяви министърът:

Има дейности, свързани с ремонтите на заводи "Терем", които към момента въобще не са в добро финансово отчетно състояние. В никакъв случай няма да ги закриваме. Конкурсът ще бъде равнопоставен за всички, но моето предпочитание е в проектите за модернизация на армията предимство да имат българските фирми, частни или държавни от Военно-промишления комплекс.

Приоритет през тази година на МО е обучението на личния състав. Красимир Каракачанов посочи, че въпреки недостига на средства в армията, военнослужещите са добре подготвени.Още от категорията

Близо 2 млн. лв ще бъдат отпуснати за хора с увреждания и продължително безработни

Синдикатите и работодателите подкрепиха решението допълнителни средства от  бюджета да бъдат прехвърлени за подпомагане на най-уязвимите групи на пазара на труда.Близо 2 милиона лв ще бъдат отпуснати за хора с увреждания и продължително безработни. В средата на годината социалните партньори правят анализ на изпълнението на всички мерки и..

публикувано на 17.07.18 в 12:40

Правителството гласува утре за подаването на документи за банковия съюз

Правителството ще гласува подаването на документи за влизане в банковия съюз утре, отговориха на въпрос на "Хоризонт" от Министерството на финансите. Кабинетът се ангажира, след като получи зелена светлина за влизането в обменно - валутния механизъм ERM II, да направи постъпки за присъединяването към механизма за тясно сътрудничество...

публикувано на 17.07.18 в 12:34

Нинова поиска оставката на Порожанов заради казуса с чумата по дребните животни

Лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска оставката на министъра на земеделието Румен Порожанов заради действията, които са предприети от министерството по казуса с чумата по дребните преживни животни. Два часа продължи извънредният Председателски съвет на Народното събрание, на което присъстваха министрите на земеделието и на вътрешните работи Румен..

обновено на 17.07.18 в 12:19

Мей спечели правото да запази стратегията си за Брекзит

Британският премиер Тереза Мей спечели поредица гласувания в парламента късно снощи, които ѝ дават възможност да запази стратегията си за излизане на страната от Европейския съюз, предаде Ройтерс. Британският премиер обаче направи отстъпки пред поддръжниците на Брекзит в нейната Консервативна партия. Преди това депутатите гласуваха промени в..

обновено на 17.07.18 в 11:34
Йоханес Хан и Зоран Заев по време на пресконференция в правителствената сграда в Скопие.

Йоханес Хан е в Скопие за подготовката на преговорния процес за присъединяване към ЕС

С посещение на еврокомисаря Йоханес Хан в Скопие започна подготовката за началото на преговорния процес на Македония за присъединяване към Европейския съюз. Пред журналисти комисарят коментира, че влизането на страната в Европейския съюз ще зависи от темповете, с които тя ще води разговорите. Той оцени положително извършените през последната..

публикувано на 17.07.18 в 11:30
Тръмп и Путин дадоха съвместна пресконференция в Хелзинки

В САЩ критикуват изказванията на Тръмп след срещата с Путин

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп е подложен на непрекъснати критики и обвинения от Вашингтон заради поведението му след срещата във финландската столица Хелзинки с президента на Русия Владимир Путин. Конгресмени, сенатори, бивши шефове на разузнавателни агенции са шокирани от признанието на Тръмп, че вярва повече на Путин, отколкото..

обновено на 17.07.18 в 10:53

Извънреден председателски съвет заради чумата по животните

Експерти от Европейската комисия започват петдневна проверка на мерките, които България прилага за локализиране на огнищата на чума по дребните преживни животни. От резултатите на проверката ще зависят икономическите ограничения, които ще бъдат наложени на страната ни.  В ямболското село Шарково трети ден не се знае каква ще е съдбата на..

обновено на 17.07.18 в 08:52