Каракачанов: В Министерството на отбраната могат да се икономисат средства от дейности, които са неефективни

Красимир Каракачанов
БГНЕС

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов определи като "наложително" увеличението на бюджета за отбрана. Дали и колко ще бъдат увеличени заплатите в армията обаче ще стане ясно едва при обсъждането на бюджета за догодина.  Съветът по отбрана е одобрил проекта за модернизация на фрегатите на стойност 90 млн. лева, обяви още Кракачанов във Варна, където участва в церемонията по присвояване на първо офицерско звание на 13 курсанти от Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров". 

В Министерството на отбраната могат да се икономисат средства от дейности, които са неефективни, обаяви министърът:

Има дейности, свързани с ремонтите на заводи "Терем", които към момента въобще не са в добро финансово отчетно състояние. В никакъв случай няма да ги закриваме. Конкурсът ще бъде равнопоставен за всички, но моето предпочитание е в проектите за модернизация на армията предимство да имат българските фирми, частни или държавни от Военно-промишления комплекс.

Приоритет през тази година на МО е обучението на личния състав. Красимир Каракачанов посочи, че въпреки недостига на средства в армията, военнослужещите са добре подготвени.Още от категорията
Александър ван дер Белен, Себастиан Курц и Хайнц-Кристиан Щрахе

Австрийските консерватори и популисти обсъдиха бъдещия кабинет с президента на страната

Австрия ще стане единствената западноевропейска страна, в чието правителство участва крайнодясна партия. За коолиционно управление се договориха спечелилата изборите австрийска консервативна партия на Себастиан Курц   и крайно дясната Партия на свободата на  Хайнц-Кристиан Щрахе . Двамата лидери бяха приети днес от президента Александър Ван дер Белен ,..

обновено на 16.12.17 в 16:55
Валерий Тодоров

Валерий Тодоров: Кандидатурата на Путин подсказва, че се готви нова политическа структура в Русия

В Русия кандидатурата на Владимир Путин като независим за президентските избори догодина подсказва, че се готви нова политическа структура в страната. Това прогнозира в предаването "Събота 150" по "Хоризонт"  дългогодишният кореспондент на БНТ и БНР в Москва Валерий Тодоров : Кандидатурата никакъв случай не е изненада за никого, беше..

публикувано на 16.12.17 в 13:10

Руското правителство твърди, че САЩ подготвя въоръжено формирование, наречено "Нова сирийска армия"

Русия обвини САЩ, че нейни военни инструктори подготвят в тренировъчен център в Сирия ново въоръжено формирование, наречено "Нова сирийска армия", което да се сражава срещу правителствените сили. Според  руския Център за помирения на враждуващите в Сирия, цитиран от ТАСС, центърът се намира на територията на бежански лагер, където се стичат разпокъсани..

публикувано на 16.12.17 в 13:01
Илияна Йотова

Вицепрезидентът Йотова е на работно посещение в Солун

Вицепрезидентът Илияна Йотова е на работно посещение в Солун. Гръцките медии подчертано отделиха внимание на срещата на българския вицепрезидент Йотова с гръцкия заместник-министър на вътрешните работи Мария Коля-Царуха , отговорен за района на Македония и Тракия. В репортажи от събитието се акцентира на основните теми, обсъждани от двете страни...

публикувано на 16.12.17 в 11:30
Тереза Мей

Тереза Мей е на път да избегне второ поражение при гласуване в парламента

Британският премиер Тереза Мей е на път да избегне второ поражение при гласуване в парламента, след като постигна компромис с консерваторите бунтовници за гласуване на внесената от правителството поправка в проектозакона за излизане от ЕС, фиксираща точен час и дата за Брекзит. След като в сряда опозицията и 11 депутати от Консервативната партия..

публикувано на 16.12.17 в 11:24

Частичното изтегляне на руските войски от Сирия - част от международните събития на седмицата

Нови жертви при потушаването на палестинските протести срещу признаването на Йерусалим за израелска столица от САЩ. Петък беше обявен за ден на мобилизация срещу решението на американския президент Доналд Тръмп . Статутът на града - светиня за християни, мюсюлмани и евреи, е символът на близкоизточния конфликт. Частичното изтегляне на руските войски..

публикувано на 16.12.17 в 11:10
Александър Велев

Ал. Велев: Правителство на малцинството в Германия би създало несигурност

Преговорите за управляваща коалиция в Германия ще се проточат. Април-май 2018 година е възможен срок за ново правителство на Ангела Меркел със социалдемократите на Мартин Шулц. Тази прогноза направи за предаването "Събота 150" по "Хоризонт" дългогодишният кореспондент на БНР в Германия Александър Велев, който се определи като "умерен оптимист" след..

публикувано на 16.12.17 в 11:00