Италия приветства решението на Триполи да засили контрола по крайбрежието на Либия

Италианското правителство приветства засилването на контрола на Триполи в либийското крайбрежие с цел да се намали миграционният поток от бреговете на Либия. В четвъртък либийският флот обяви създаването, покрай бреговете на Либия, на зона за издирване и спасяване. В нея се забранява достъпът на чуждестранни кораби и неправителствени организации, които патрулират там, за да оказват помощ на мигранти. Вчера организацията "Лекари без граници" обяви, че заради забраната временно преустановява част от дейностите си за спасяване на мигранти в Средиземно море. Днес и германската организация "Сий ай" преустанови спасителните си работи в това море.

Свързани новини

"Лекари без граници" временно спира да спасява мигранти в Средиземно море

Неправителствената организация "Лекари без граници" обяви, че временно спира да спасява мигранти в Средиземно море, тъй като се чувства заплашена от либийската брегова охрана. Освен това,  политиката на италианското правителство затруднява работата ѝ...

публикувано на 13.08.17 в 08:51
Още от категорията
Бившият шеф на ФБР Джеймс Коми вече не е републиканец.

Ексшеф на ФБР зове да се гласува за демократите

Бившият директор на американското ФБР Джеймс Коми, уволнен миналата година от президента републиканец Доналд Тръмп, призова избирателите да подкрепят демократите на междинните избори през ноември, предаде БТА. Този републикански Конгрес доказа,..

публикувано на 18.07.18 в 09:34

Над половината американци не одобряват действията на Тръмп в отношенията с Русия

Над половината американци не одобряват действията на президента Доналд Тръмп в отношенията с Русия, показва допитване на Ройтерс/Ипсос. Отказът на държавния глава на САЩ да осъди руския си колега Владимир Путин за намеса в американските избори..

публикувано на 18.07.18 в 08:39

Тръмп се отметна от думите си, че Русия не се месила в изборите в САЩ

Американският президент Доналд Тръмп се отказа публично от думите си пред руския си колега Владимир Путин, с които отрече твърденията за руска намеса в американските избори през 2016 година. Президентът Доналд Тръмп заяви изненадващо, че е имал..

обновено на 18.07.18 в 08:38

Министрите ще приемат Стратегия за намаляване на риска от бедствия до 2030 г.

Очаква се на днешното правителствено заседание министрите да приемат Национална стратегия за намаляване на риска от бедствия до 2030 година. Ще бъде променен и максималният размер на разходите, които може да поеме през тази година Министерството..

публикувано на 18.07.18 в 07:47
Пол Райън

САЩ готвят нови санкции срещу Русия

Членовете на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ са готови да обмислят нови санкции срещу Русия, ако съответното предложение бъде представено от представители на профилните комитети. Това заяви ръководителят на долната камара на Конгреса Пол..

публикувано на 18.07.18 в 02:54

ООН призова за възобновяване на мирните преговори в Кипър

Съветът за сигурност на ООН призова страните в конфликта в Кипър да възобновят преговорите за споразумение за мир на острова, който от 1974 г. е обект на конфронтация между Гърция и Турция, предаде БТА, цитирайки АФП. Съветът апелира страните "да проявят..

публикувано на 18.07.18 в 01:45
Джеймс Матис

Шефът на Пентагона допусна възможност за първите от 2015 г. разговори с руския военен министър

Американският министър на отбраната Джеймс Матис допусна възможността да проведе първите от 2015 г. разговори със своя руски колега, предаде Ройтерс, като се позова на правителствени източници във Вашингтон. Възможността за подобни разговори се..

публикувано на 18.07.18 в 01:41