Италия приветства решението на Триполи да засили контрола по крайбрежието на Либия

Италианското правителство приветства засилването на контрола на Триполи в либийското крайбрежие с цел да се намали миграционният поток от бреговете на Либия. В четвъртък либийският флот обяви създаването, покрай бреговете на Либия, на зона за издирване и спасяване. В нея се забранява достъпът на чуждестранни кораби и неправителствени организации, които патрулират там, за да оказват помощ на мигранти. Вчера организацията "Лекари без граници" обяви, че заради забраната временно преустановява част от дейностите си за спасяване на мигранти в Средиземно море. Днес и германската организация "Сий ай" преустанови спасителните си работи в това море.

Свързани новини

"Лекари без граници" временно спира да спасява мигранти в Средиземно море

Неправителствената организация "Лекари без граници" обяви, че временно спира да спасява мигранти в Средиземно море, тъй като се чувства заплашена от либийската брегова охрана. Освен това,  политиката на италианското правителство затруднява работата ѝ...

публикувано на 13.08.17 в 08:51
Още от категорията

Посланици на 15 страни от ООН завършиха обиколката си в три страни от Сахел

Посланиците на 15-те страни в Съвета за сигурност на ООН завършиха снощи обиколка в три страни от Сахел с посещение в Уагадугу, столицата на Буркина Фасо. Дипломатите посетиха Мали, Мавритания и Буркина Фасо по инициатива на Франция, с оглед на разполагането..

публикувано на 23.10.17 в 04:36
Маурисио Макри

Управляващата коалиция в Аржентина печели парламентарните избори

Управляващата коалиция на дясноцентристкия президент Маурисио Макри печели най-много гласове на парламентарните избори в Аржентина, според прогнозни резултати, цитирани от Франс прес. Сондажи на телевизиите "Те Ен" и "Америка 24" сочат, че управляващата..

публикувано на 23.10.17 в 04:28

Доналд Тръмп определи публикациите си в туитър като "изваяни"

Президентът на САЩ Доналд Тръмп нарече публикациите си в туитър "изваяни". В интервю за телевизия Фокс, той заяви, че с помощта на социалните мрежи е успял да заобиколи "пристрастните" медии и да спечели надпреварата за Белия дом. Миналата седмица..

публикувано на 23.10.17 в 02:21

Привържениците на по-голяма автономия във Венето и Ломбардия обявиха победа

Привържениците на по-голяма автономия на два от италианските северни региони, Венето и Ломбардия , обявиха, че са постигнали победа на произведените там референдуми, чиито окончателни резултати бяха забавени от хакерски атаки, предаде Франс прес. Над..

публикувано на 23.10.17 в 02:18

Тръмп няма нищо против Франция и Германия да продължат да търгуват с "Ислямската република"

В първи публичен коментар на критиките от Европейския съюз заради новата му политика спрямо Иран президентът на Съединените щати Доналд Тръмп заяви, че няма нищо против Франция и Германия да продължат да търгуват с "Ислямската република":..

публикувано на 22.10.17 в 19:42

Таяни: Евраопа няма да стане по-силна, чрез раздробяване на нациите

Европа трябва да се страхува от разцвета на малките нации! Тя няма да стане по-силна, чрез раздробяване на нациите . Това заяви председателят на Европарламента Антонио Таяни в интервю за италианския всекидневник "Месаджеро". И допълни, че..

публикувано на 22.10.17 в 18:34

Русия обвини САЩ, че са сравнили със земята сирийския град Ракка

Русия обвини Съединените щати и предвожданата от тях коалиция, че са сравнили със земята сирийския град Ракка, за да помогнат на кюрдско-арабските отряди да го отнемат от групировката „Ислямска държава“. Ракка, която имаше 200 хиляди жители до..

публикувано на 22.10.17 в 18:18