Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тежки катастрофи в Плевенско и Ловешко отнеха живота на шестима души

Затворен е пътят София - Варна край ловешкото с. Микре

Снимка: Жоро Александров

Шестима души загинаха при две тежки катастрофи. Единият инцидент стана в Плевенско, а другият - в Ловешко.

На пътя Плевен-Ловеч, в района на село Брестовец, лек автомобил с плевенска регистрация, движещ се в посока Плевен, е изгубил контрол над управлението и се е ударил челно в автобус с пловдивска регистрация, който е пътувал в посока Ловеч. На място са починали четирима души, пътували в лекия автомобил - мъж, дете и две жени. Загиналите са от Плевен и са в роднински връзки. Лекият автомобил рязко е напуснал  колоната от автомобили, които се движели в посока Плевен и навлязъл в насрещното платно в плевенския участък от пътя, малко преди тенекиеният хан. От автобуса няма пострадали. Според свидетелства на шофьори, водачът се е движил нормално. Минути след първоначалния оглед, директорън на полицията в Плевен Красимир Начев сподели за "Хоризонт":.

Нe e типичният случай - на безумно шофиране и рискови маневри, несъобразени скорости. По всички данни на свидетели, касае се за нещастен случай. Знае ли човек, може да му е прилошало, може да е получил инфаркт или инсулт на волана, защото изведнъж се отделя автомобилът от колоната, в която пътуват, и влиза в насрещното.

Двама души също изгубиха живота си при тежка катастрофа на пътя София-Варна. Инцидентът е станал в района на ловешкото село Микре, след като са се блъснали последователно три леки автомобила.  Загинали са 30-годишна руска гражданка и 3-годишното ѝ дете, съобщиха от Центъра за спешна медицинска помощ в Ловеч. В болницата в областния град са докарани и 5-годишното братче и дядото на загиналото дете. Те са с различни наранявания, но няма опасност за живота им. Пострадали са още две жени и дете, като едната от жените е в тежко състояние. Катастрофата е станала около 15,30 часа. Според очевидци, причината е неправилно изпреварване. Пътят е затворен за движение и се преминава и в двете посоки по обходния маршрут Сопот-Угърчин-Микре.




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна