Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Тотнъм“ започна сезона с 2:0 като гост на „Нюкасъл“

„Тотнъм“ започна сезона с 2:0 като гост на „Нюкасъл“
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на „Тотнъм“ започна новия сезон в английската Висша лига по футбол с 2:0 като гост срещу 10 души от „Нюкасъл“. Лондончани играха по-силно след почивката и се възползваха по най-добрия начин от изгонването на Джонджо Шелви.

Първата част на двубоя от първия кръг бе скучна и не предложи интересни емоции на повече от 52 хиляди зрители на стадион „Сейнт Джеймсис парк“.  Три минути след началото на второто полувреме Шелви настъпи по крака Деле Али при спряна игра и получи директен червен картон от съдията Андре Маринър.

Завърналият се в елита „Нюкасъл“ не успя да създаде никакви опасности пред вратата, пазена от Уго Йорис, а Хари Кейн от няколко метра не успя да даде аванс в полза на лондончани, като ударът му в 52-ата минута беше избит от вратаря Робърт Елиът. Логичното се случи в 61-ата минута, когато Деле Али засече отблизо отлично центриране на Кристиан Ериксен и даде аванс на „шпорите“. Превъзходството на гостуващия отбор продължи и в 70-ата минута Бен Дейвис направи резултата 2:0 след нова асистенция на Ериксен, дошла след многоходова комбинация в половината на „черно-белите“. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени