Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Неймар дебютира с гол и асистенция за ПСЖ

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-скъпият футболист в историята Неймар се отличи с гол и асистенция при дебюта си за "Пари Сен Жермен" и допринесе за победата с 3:0 над домакина "Гинган" в среща от втория кръг на френското футболно първенство.

Неймар игра за първи път след трансфера си за 222 милиона от "Барселона", а с успеха столичани се изравниха с лидера "Олимпик" Лион с пълен актив от 6 точки, колкото имат още шампионът "Монако", "Олимпик" (Марсилия) и "Сент Етиеп".

Възпитаниците на Унай Емери имаха превъзходсво, но не успяха да стигнат до попадение преди почивката, въпреки че Маркиньос удари напречната греда след изстрел с глава в 36-ата минута. В 52-рата минута Жордан Икоко си вкара куриозен автогол, когато в опита си да изчисти от 12-13 метра прати топката в десния ъгъл на собствената си врата.

До края "Пари Сен Жермен" имаме тотално превъзходство. Единсон Кавани пропусна две чисти положения, но в 62-рата минута той беше изведен със страхотен пас между трима защитници от Неймар и този път уругваецът не сгреши.

В 82-рата минута Кавани върна жеста и с пас отляво намери Неймар на границата на малкия пеналт, откъдето бразилецът не пропусна да вкара първия си гол за парижани.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!