Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д-р Мария Папазова: Клетката помни, тя се препрограмира от средата ни, мислите и стреса

Д-р Мария Папазова
Снимка: Архив
Можем ли сами да градим реалността, в която живеем? Влияят ли мислите ни на живота на всички клетки в тялото ни?
Положителният отговор на тези въпроси на учените радикално променя разбиранията и визията на хората за живота. Научните открития на клетъчните биолози показват, че ДНК не контролира биологичните процеси в тялото ни - напротив, тя се управлява от сигнали извън клетката, включително и от енергийните послания, произтичащи от положителните или отрицателните ни мисли. Този изключително обнадеждаващ синтез на най-новите и задълбочени изследвания в областите на клетъчната биология и на квантовата физика се смята за огромен научен пробив. Той показва, че можем да променим телата си, като насочваме мислите си в правилната посока.

Това е темата на срещата ни с д-р Мария Папазова - една от най-известните апологети на холистичната медицина.

Повод за срещата с нея е и предстоящото гостуване у нас през октомври т.г. на д-р Брус Липтън - световноизвестен авторитет, занимаващ се с връзката между науката и душата, водеща фигура в областта на новата биология, учен, стоящ в основата на откритията за биохимичните ефекти на мозъчните функции върху клетъчната мембрана.

СнимкаВсички наши мисли, действия, подтици се отразяват на всяка една клетъчна мембрана.75% от протоплазмата на клетката е вода, а както знаем тя има кристална структура и помни. Затова и мислите – нашите и на околните хора, са толкова важни.

Клетката боледува от стреса, независимо клетка на какъв орган е. Дори подсъзнателните импулси могат да предизвикат стрес и той да нанесе щети на здравето след време.Защото всеки стрес записва своеобразен файл в клетката.

Клетката се дехидратира при стрес. Като защитна реакция мембраната започва да трупа холестеролови кристали, за да пропуска по-малко вода, да се дехидратира по-трудно… Но така пък се запушват каналите на клетката – връзката ѝ с околното пространство. Така се нарушава и минералният баланс на клетката и съответно на органа(изма).

Следствията са: подкиселяване на клетката и намаляване на pH, тръгваме бързо към състояние на болест.

Науката, която показва как околната среда ни програмира чрез „сетивата“ и каналите на клетките, се нарича епигенетика. Програмирането не е само чрез ДНК.

Всеки сам е отговорен за здравето си и може да промени живота си, за да го пази или… да промени света.

Чуйте цялото интервю с д-р Мария Папазова.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна