Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителен рок концерт във Варна подкрепя музикант в беда

Снимка: Фейсбук

На 16 август във Варна ще се проведе благотворителен рок концерт "Заедно за Митьо".

Митьо е един прекрасен музикант и човек. Много ми е мъчно, че трябва да се събираме по такъв повод, но е хубаво е, че ще му помогнем все пак да се изправи на крака. Това обясни в интервю за предаването "12+3" на програма "Хоризонт" музикантът от група "Тангра" Константин Марков.

Митьо имаше една прекрасна къща на брега на морето, на плажа, където беше разположено и неговото студио. За съжаление, сега нищо от това не е останало. Още по-тъжно е, че в пожара той загуби своята сестра. Това се случи в началото на годината. Предполага се, че пожарът е пламнал от запалена цигара.

Идеята за този концерт дойде от Иван Лечев, а основната организация е на Митко Кърнев от Д2, разказа музикантът от група "Тангра":

Всички средства, които се съберат от този концерт, ще отидат в помощ на Митко, за да може отново да стъпи на крака. Каня всички хора, които имат желанието да помогнат, независимо дали го познават или не, да дойдат. Каня и всички, които обичат хубавата българска рок музика, защото на сцената на Летния театър във Варна ще бъде представено най-доброто от българската рок музика от последните няколко десетилетия.

Концертът ще се проведе на 16 август от 20.30 часа в Летния театър във Варна. Всички билети са на цена от 20 лева.

Цялото интервю с Константин Марков можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна