Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

Националната разузнавателна служба и силите за сигурност в Гърция се вдигнати под тревога за откриване на организираната престъпна група, извършила палежите в областта Атика и на остров Закинтос, съобщава гръцкото издание "Контранюз". Вестник "Димократия" намеква за "политици подпалвачи". Ситуацията в страната е "кошмарна", подчертават от "Ефимерида тон синдактон", а вестник  "Елефтерос типос" пише, че Гърция е оставена на произвола на ветровете и на "безгрижните". Вестник "Катимерини" информира за още една прекарана нощ на агония на полуостров Пелопонес и на остров Закинтос, а "Нафтемборики" пише за изразения умерен оптимизъм от министъра за защита на гражданите, че днешният ден ще е по-добър.
Град в Румъния произвежда от боклук електричество, с което захранва уличното осветление, четем във вестник "Зиарул финанчиар". Местните власти в град в Северозападна Румъния решили да си осигурят ток за уличното осветление на цялото селище, построявайки инсталация за биогаз, която трансформира отпадъците в електричество. Така се решава и проблема със замърсяването в района, допълва румънското издание.
Обвиненията към Москва за някаква намеса на Русия във вътрешните работи на Македония са измислени и неоснователн - това обяви руското министерство на външните работи, пише вестник "Нова Македония". Изявлението на говорителката на руското външно министерство Мария Захарова е дадено след интервю на македонската министърка на отбраната Радмила Шекеринска за агенция Блумбърг. 
Предложение на Доналд Тръмп да построи първото казино в Сидни е било отхвърлено преди 30 години, след като полицията изразила опасения за негови връзки с мафията, пише британският вестник "Гардиън". Консорциумът на Тръмп и другите две компании били преценени от полицията като "опасни" и "неприемливи" - показват документите, разсекретени след изтичане на определения 30-годишен срок, уточнява англоезичното издание. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени