Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

12 екипа гасят два пожара в Тополовградско

Овладян е пожарът край Ямбол

| обновено на 16.08.17 в 17:33
Снимка: БГНЕС

Пожарът от община Тополовград се прехвърли близо до българо-турската граница. Няма опасност за населението в района. 12 екипа гасят двете огнища. Насочват се пожарни автомобили към село Маточина, което е само на 8 километра от границата.

Обстановката в Тополовградско е усложнена. 12 пожарни гасят огъня, който се е разразил на широк фронт.  Пламъците са се прехвърлили към Свиленградската община и са достигнали опасно близо до турската граница.

Кметът на село Маточина Иванка Костадинова съобщи, че няма опасност за хората и допълни:

Горските казват, че ще направят всичко възможно да не навлезе в самото село. Обхванал е голям фронт пожарът. Стигнал е до село Маточина - 7-8 км. Силнията вятър, който променя постоянно посоката си, пречи за погасяването на огнищата.

В района на селата Присадец и Филиповци пламнаха сухи треви. Пожарът се разгърна и стана труден за овладяване. На място бяха изпратени 5 противопожарни екипа.

Имаше и второ огнище е при село Сакарци. 

Локализиран е пожарът до ямболския околовръстен път "Север". Все още обаче горят над 150 декара сухи гори и храсти.

В гасенето на пожара, възникнал малко след 13.30 часа, участваха три екипа огнеборци, които се опитаха да препречат пътя на огъня, за да не тръгне към гората. Гасенето беше силно затруднено заради силния вятър, който непрекъснато променя посоката си. На място дежурят и полицейски екипи. При необходимост заради движението по Околовръстния път се спира. Огънят е успял да премине и през пътя, където се намират складови помещения и производствени предприятия.

Най-вероятната причина за възникването на пожара е човешка небрежност.

Два големи пожара са избухнали в община Тополовград

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна