Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След преговори с МЗ:

Лечебният плаж „Овча купел“ ще има и закрит басейн

Снимка: БГНЕС
Всички столичани могат да се възползват от качествата на минералната вода в Лечебния плаж „Овча купел“. Плажът работи от юни до средата на септември. През останалото време на годината пациентите на Болницата за физикална терапия и рехабилитация, както и всички останали желаещи да се възползват от лечебните качества на минералната вода в кв. "Овча купел", нямат тази възможност.

Ръководството на болницата е водило преговори с представители на Министерството на здравеопазването, а резултатът е, че ще бъдат отпуснати средства за изграждането на закрит басейн в болницата. Това каза за Радио София изпълнителният директор на Специализираната болницата за физикална терапия и рехабилитация в кв. „Овча купел“ д-р Йордан Иванчев.

Лечебният плаж „Овча купел“ се простира на площ от около 6 дка и разполага с три басейна.Минералната вода в Лечебния плаж е хипотермална, с температура около 29-31 градуса. Тя лекува заболявания на опорно-двигателния апарат, чернодробни и жлъчни заболявания, кожни, възпалителни и травматични заболявания на периферната нервна система, както и проблеми, свързани със стомашно-чревния тракт.

Още за Лечебния плаж - чуйте в зувковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени