Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лятно училище подготвя за първи клас деца от семейства в риск във Враца

Снимка: БГНЕС


За четвърти пореден път във Враца се организира Лятно училище, което подготвя за първи клас 30 деца от семейства в риск. Заниманията, които са цел ден, се провеждат в Общностния център за деца и семейства в града и се финансират по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".

Сутрин децата влизат в своеобразна класна стая и до 10 часа имат учебни часове по български език, математика и роден край. След това закусват и после пак учат, рисуват, играят или имат други забавни занимания. Има дни, в които ходят до местния музей, до някой известен паметник или сред природата.

Тук учим по математика, рискуваме, ограждаме и пишем ръкописната буква. Ръкописната буква, малко трудно. Лесно ми е по математика.

По математика си взимаме книжките и пишем и ограждаме.

Учим ръкописни букви и госпожата ни учи азбуката, разказват децата

Освен да ги подготви за първи клас, училището има за цел да ги научи на добри обноски и хигиенни навици. Става дума за деца от ромски произход, от социално слаби семейства или най-общо – от групи в риск.

Целта ни е да подпомогнем тези деца, които са в лятното училище за успешен старт наесен. По-лесно да се адаптират в училищната обстановка, с учебния материал, с това да използват учебни помагала, да седят на чинчетата, да слушат госпожата. Изобщо да свикнат с реда, с учебния график и да им е по-лесно наесен. Да се чувстват по-спокойни, казва началният учител Анна Тодорова.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени