Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Футболист на „Локомотив“ (Пловдив) ще играе в „Киево“

Футболист на „Локомотив“ (Пловдив) ще играе в „Киево“
Снимка: Спортал

Вратарят на „Локомотив“ (Пловдив) Стефан Дафовски се присъедини към новия си отбор „Киево“ (Верона). Роденият през 2000 г. пловдивчанин ще тренира с първия отбор на „Киево“ през следващата година и ще играе в отбора до 20 години. Първият официален мач на Дафовски ще бъде срещу отбора до 20 години на „Лацио“ като гост на 9 септември.

Футболистът преминава като аматьор от „Локомотив“ в „Киево“, като сега италианците ще платят малка сума за играча. През 2018-, когато талантливият вратар навърши пълнолетие, двата клуба ще дискутират пълната трансферна сума. Отношенията между „Киево“ и „Локомотив“ (Пд) по този въпрос са оформени в договор, който включва и всички възможности след навършване на пълнолетието на Дафовски. Той ще живее и ще се храни в общежитието на школата на клуба.

До привличането на футболиста се стигна след успешни проби в началото на този месец, когато Дафовски се представи не само на високо ниво с юношите, но и след три дни беше привикан да тренира с мъжете на Киево.

Много съм щастлив за Стефан и неговото преминаване в „Киево“, защото това е много добра възможност - заяви мениджърът Антъни Раво от компанията Скаутинг тийм, който посредничи за трансфера. - Той има качествата, потенциала и силната психика, за да успее в италианския футбол. Сега трябва просто да го покаже, топката е в неговите ръце. Също така искам да благодаря на ръководството на „Локомотив“, които осъзнават възможността един техен продукт да се докосне до тренировките и мачовете в едно от петте най-силни първенства в Европа. От друга страна това е добра реклама за школата на „Локомотив“.

Стефан Дафовски е вторият талант от школата на „Локомотив“ (Пд), който заминава за Западна Европа това лято. През юли към школата на „Шефилд Уензди“ се присъедини нападателят Ияд Хамуд.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна