Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българин спечели световния турнир по една от най-популярните видеоигри в света - "Dota 2"

Снимка: БГНЕС


Българин спечели световния турнир по една от  най-популярните видеоигри в света - "Dota 2". Иван Бориславов Иванов стана световен шампион на турнирът "The international" с отбора "Team Liquid", каза в предаването "12+4" геймърът Николай Богданов:

"The International 7" е седмият поред турнир по дисциплината "Dota 2". Иван Бориславов Иванов, с никнейм MinD_ContRoL, е един от петимата играчи, които спечелиха "The International" тази година във финал срещу "Newbee", които са също така спечелили "The International", и ги победиха с 3:0. Тотална победа от тяхна страна, не пуснаха игра и се възкачиха на трона тази година, спечелвайки най-големия награден фонд в историята на електронните спортове.

Николай Богданов разказа какво представлява играта:

"Dota 2" е фантастична игра, където с меч и магия представители на доброто и злото се борят един срещу друг и целта на тези две фракции в самата игра, на бойно поле, което е определено и е едно и също всеки път, арена, да унищожат противниковата база, противниковата крепост. Петте играча на тази арена с помощта на компютърно управлявани отряди от войници, атакуват противниковата крепост и чрез различни методи, тактики и стратегии целят да постигнат преимущество за своя отбор, да експлоатират грешките на противниковия отбор и по този начин да си осигурят позиция, в която да могат да атакуват противниковата база и да мигат да унищожат противниковата главна сграда.

Богданов обясни и как "Team Liquid" са спечелили играта:

Казват, че са единият от отборите с най-добър "draft". "Draft" означава изборъа на петте героя, с които се започва играта и изборът на петте героя е от над 100 такива. От тези 100 героя ред по ред се премахват и се избират герои. Нашите момчета успяха да надлъжат по такъв начин противниковия отбор още в началото, преди да е започнала самата игра, така че да се позиционират по-добре със своите герои и да използват техните умения по-добре в тяхната игра срещу другите.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!