Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов: Валери Симеонов действа законно

Валери Симеонов: Няма как Борисов да спре Валери или Валери да спре Борисов, когато и двамата спазват закона

| обновено на 17.08.17 в 14:31


Според министър-председателя Бойко Борисов вицепремиерът Валери Симеонов е действал законно при акцията в "Слънчев бряг":

Говорих с Валери Симеонов. Има за две от заведенията, за едното 10, за другото около 20 жалби. Законът е такъв, че не позволява да има шум след 23 часа, мисля, по закон. Така че той си действа в рамките на правомощията и в рамките на това, което пише в закона.

Ако това е дебат, то той трябва да се пренесе в парламента и там да се чуят "за" и "против" и да се смени или да не се смени законът, в зависимост от това, което народните представители кажат. А в същото време законът е за това, за да се изпълнява, каза премиерът в Пловдив.


Дисциплиниращият ефект от акцията в курортния комплекс "Слънчев бряг" през почивните дни е налице, смята вицепремиерът Валери Симеонов. Пред Нова телевизия той заяви категорично, че институциите вършат добра работа.

В Бургаска и Варненска област работят над 100 екипа, които денонощно извършват проверки. В случая с бар "Оксижен" става дума за най-малко 20 предупредителни протокола и над 18 наказателни постановления заради шума. Валери Симеонов

Във всяко едно от заведенията има по един собственик, който си мисли, че е над закона. Това е в манталитета на българина. Има заведения, които са недосегаеми,смята Симеонов. 

Според него протестите и призивите за оставката му след Акция "Тишина" са организирани именно от хора, които нарушават закона, и допълни: Няма как Бойко Борисов да спре Валери или Валери да спре Бойко Борисов, когато и двамата спазват закона. 

Кой клати държавата през туризма? Наематели и концесионери на плажове като братята Маргини, Радо Слънцето. Тези хора са свикнали да печелят на гърба на другите. Не е нормално да дадеш концесия за 20 години на плаж. Ние ги правим назначени печеливши, изтъкна Валери Симеонов. 



Горещи теми

Войната в Украйна