Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оперен сън в лятна нощ

Анета Тодорова – сопран, Христина Лазарова – мецосопран и Стефан Стоев – бас бяха в студиото на "Преди всички" преди класическия концерт избрани оперни арии и дуети "Оперен сън в лятна нощ".

Концертът е в залата на Клуба на архитекта на 17 август от 19 часа. Входът е свободен, уточни Анета Тодорова, .

Познаваме се от 7-8 години, участвали сме в концерти заедно, но този е първият, за който инициативата е наша. Искахме концертът да е максимално достъпен, допълни певицата. Тодорова живее в Брюксел и разказа, че българската общност там има много добри инициативи.

Христина Лазарова сподели, че заминала преди девет години за Виена с идеята, че може и да се върне. 

Естествено се получи да се изявявам и тук, и там. Щастлива съм да работя с българската културно-просветна организация там. Нашата общност там също е много активна. Искаме нещо да се случва, да се развиваме. Искаме навсякъде да е вкъщи.

Стефан Стоев каза, че не се е изкушавал да напусне България:

На мен ми харесва тук, чувствам се добре. Разликата не е много голяма. Хората в чужбина сякаш повече милеят за България, отбелязват повече традициите и празниците.

Нещата, които аз ще изпея довечера, са изключително комични. Предпочитам доста по-комични арии. С шегата доста често се казва истината.

И тримата изпълнители подчертаха приноса на Галя Павлова, която ги подготвя. Тя е основател на сдружението "Арте либера".

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени