Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов се извини на мъжа, който беше привикан в ГДБОП заради критична публикация във Фейсбук

| обновено на 17.08.17 в 15:16


Тази сутрин премиерът Бойко Борисов се е обадил по телефона на Васил Коцев, който преди ден беше привикан в ГДБОП заради критична публикация във Фейсбук към министър-председателя. Борисов заяви:

Чух се с него по телефона, за да му кажа, че нито знам, нито ме интересува, нито бих позволил на някой такова нещо. Пък и той се извини, че е писал такива неща, защото човешки глави не се режат така лесно, нали? Всеки може да говори така и да пише. И се оказа, че нито той ме мрази, нито аз него, нито знам за тази работа. Беше много сърдечен разговор, надявам се да го потвърди. То това е демокрацията, пишат за всички, всеки може да си пише каквото си иска.

Обадих се, защото тази тема не съществува. И ей сега се карах тук на полицаите, някой път се престарават, не знам на кой и какво искат да угодят и то става не "мечешка услуга", става да те е срам.


От своя страна Васил Коцев разказа:

Човекът се държа много мъжки. Извини ми се, че съм участвал в тази глупава простотия и просто поговорихме си 5 минути и това беше. Аз му казах, че също се извинявам, ако съм го засегнал. Той вика: "Не, не си ме засегнал, в България има все пак свобода на словото и всеки може да пише всякакви неща. Ти не си единственият, който ми иска главата, който иска да лежа в затвора. И затова нито съм го приел сериозно, нито нищо."


Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени