Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алекс Алексиев: Ако изборите бяха днес, Тръмп отново щеше да ги спечели

Президентският мандат на Доналд Тръмп е съпътстван от разнородни протести
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В САЩ се води сериозна идеологическа война между избралите Доналд Тръмп и онези, които му опонират. Войната между мейнстрийм медиите в САЩ, които са левичарски, и Тръмп, не само не стихва, но става и все по-тежка и оспорвана – това заяви в предаването "12+3" анализаторът Алекс Алексиев:

Това се дължи на факта, че много от хората вляво не могат да си обяснят, че човек като Тръмп можа да стане президент на САЩ.

Руските влияния, от гледна точка на опит да се дестабилизира Америка, винаги са били част от съветската, а сега – от руската политика, посочи Алексиев:

Обаче трябва да се разграничи този опит по някакъв начин да се дестабилизира от Америка, от това дали е ефективен. Няма абсолютно никакви доказателства досега. Нула доказателства, че те са успели да променят дори един глас. Тръмп спечели съвсем легитимно и ако изборите бяха днес, щеше да спечели с по-голямо мнозинство.

Ако се вгледаме в обещаното от Тръмп и онова, което е направил до момента, той се справя доста добре, подчерта Алексиев и даде пример с отмяната на над 800 регулации, спъвали бизнеса:

Ако човек махне, остави пропагандата настрана, нещата въобще не са така зле, както се представят. Напротив, те за Тръмп вървят доста добре.

Цялото интервю на Емилия Антова с Алекс Алексиев чуйте в звуковия файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна