Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Катрин Тасева с нова победа в контролно състезание

Снимка: БФХГ

Катрин Тасева спечели контролното на националния отбор – индивидуално (жени), което се проведе днес в националната база „Раковски“, като след оспорвано състезание успя да изпревари Невяна Владинова. Двете гимнастички, които се готвят за световното първенство в италианския град Пезаро, изиграха стабилно програмите си, като допуснаха съвсем малко грешки. Двете грации показаха и част от новите си трика.

Аз съм сревнително доволна от днешното контролно. Изиграх много силен обръч, много силна лента. Бухалките и топката също бяха добре, но имаше много дребни грешки. Като трудности съчетанията ми са по-стабилни вече. Доста промени направихме. Определено се виждат, съчетанията се виждат по-зобре и се оценяват по-добре. Мисля, че е за добро. Има още 10 дни, ще свикна напълно с тях, заяви след контролното Невяна Владинова.

Аз съм доволна от днешното контролно. Мисля, че започвам да влизам все повече в добра форма. Усещам вече съчетанията добре, получават се. Мисля, че нямам проблем. Правилникът е все по-труден и по-сложен за нас, защото постовянно се правят промени. Още не е 100 процента изяснен и това ни кара да правим промени и да добавяме нови елементи. Справяме се. Мисля, че ще успеем, коментира Катрин Тасева.

След състезанието членът на техническия комитет на ФИГ Мария Гигова направи пълен разбор на всяко съчетание, като обясни в детайли всеки елемент, кой как се зачита и какво точно трябва да се прави, за да получи максималните точки от съдиите.

Разбор на проверката направи и главният мениджър на националния отбор Бранимира Маркова.

Аз съм доволна от момичетата. Специално днес те успяха да направят по-добре много от нещата. Доволна съм от тяхната подготовка. Правим всичко възможно да са в най-добра форма на световното. Съдиите става все по-стрктни, все по-взискателни. Нормално е да правим промени. Важно е оценяването да бъде справедливо, както и класирането. Трябва да играем убедително, без грешка, така че съдиите да видят всичко заложено. На световното първенство Катрин ще играе с номер 3, а Невяна със 117. Смятам, че ще бъде едно много, много тежко състезание. Ащо Катрин се класира за финалите на обръч и топка, те са късно след 22 часа. На другия ден тя ще играе квалификации на бухалки и лента в 9.00 сутринта. Готови сме за едно много тежко състезание, завърши Маркова.

В проверката днес бяха включени и представителките на националния отбор (девойки) - Елизабет Йовчева, Татяна Воложанина, Анна Келман, Миряна Чолакова, Бояна Гелова и Вая Драганова.

В контролното участваха и националките на Бразилия и Мексико, които ще представят страните си в шампионата на планетата след две седмици.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна