Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Всички пожари в Хасковска област са потушени

Огнеборец загина при гасене на пожар в Бяла

| обновено на 19.08.17 в 18:26
Снимка: БГНЕС

Всички пожари в област Хасково са локализирани, а ситуацията през изминалата нощ с падането на температурите се е успокоила, съобщи областната администрация. На местата на огнищата остават дежурни противопожарни екипи.
   
Общо над 10 хиляди декара са изгорелите площи само за две денонощия в Хасковска област. За част от пожарите подозренията за умишлено запалване са все по-сериозни, уточняват от областната администрация.

Екстремален индекс за пожароопасност беше в сила за днес в редица области на страната - Плевен, Добрич, Бургас, Варна, Ямбол, Сливен, Хасково, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик и Благоевград.

Властите съветват хората да бъдат внимателни сред природата, да не палят огън на открито, както и да не изхвърлят незагасени цигари.

Пожарите в Хасковска област са локализирани. Дежурни екипи продължават да следят огнищата, където бушуваха пламъците, за да не се допуснат нови разпалвания. От пожара между селата Присадец и Маточина са унищожени 7 хиляди декара площ. Край селата Княжево и Срем са изгорели 1 000 декара смесена гора.

Пожарът в Тополовградско - при Хлябово и Сакарци, е ликвидиран. Там освен сухи треви и храсти изгоряха и малки площи лозя, а пламъците бяха спрени на стотина метра от Хлябово.

Само за две денонощия в Хасковска област бяха изпепелени над 10 000 декара. За част от пожарите има подозрения за умишлен палеж. Полицията работи по изясняване на случаите.

Пожарникар загина при гасене на пожар в жилищен дом в град Бяла в късния следобед вчера. Инцидентът е станал след като младши инспектор Николай Николаев е загубил равновесие и е паднал от височина осем метра, а по-късно е починал в болница от получените наранявания, съобщи пресцентърът на МВР.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна