Eмисия новини
от 00.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на София: Ремонтът на "Орлов мост" се движи в срок

Снимка: БГНЕС

Ремонтът на столичния "Орлов мост" се движи в срок, каза за "Хоризонт" кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя провери днес на място ремонтните дейности:

Приключи асфалтирането на платното, което е към Софийския университет. През нощта ще бъде пуснато движението, двупосочно, с по две ленти в тази посока.

Започва работа от утре платното, което е в посока изход. Докато се работи, ще бъде затворен и участъкът от бул."Евлоги и Христо Георгиеви", от улица "Гурко" до "Орлов мост", за да бъде частично ремонтиран и този булевард в участъците, където има особено дълбоки коловози. Даваме си сметка, че затрудняваме наистина движението, макар и в най-удобния за ремонти месец август. Наистина се надявам хората да проявяват търпение. Очаквам до края на следващата седмица да бъде отворен изцяло "Орлов мост". Поисках от изпълнителите, ако е възможно технологично, да бъде пуснато и по-скоро.
 
От Столичната община са поискали от пътната агенция, докато продължават ремонтите на "Орлов мост" временно да бъде преустановен ремонтът по Южната дъга на околовръстния път, в района на кръстовището при Симеоново,
 
Йорданка Фандъкова съобщи още, че е иска отлагане с няколко дни началото на ремонта на бул."Тодор Каблешков" в участъка от бул."Цар Борис Трети" до бул. "Бъкстон" в София.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна