Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Верея" излъга "Локомотив" Пловдив с 1:0

Снимка: архив

Отборът на "Верея" постигна трета победа от началото на първенството в Първа професионална футболна лига, след като в мач от шестия кръг се наложи с 1:0 над "Локомотив" Пловдив. Единственото попадение в мача падна в 67-мата минута, когато точен бе Валери Домовчийски с удар от близка дистанция.
Така тимът от Стара Загора излезе трети в подреждането с 10 точки, колкото има и вторият "Лудогорец", който обаче е с два мача по-малко, както и четвъртия и петия ЦСКА-София и "Левски", които пък са с по един двубой пасив.
Срещата на "Трейс Арена" предложи малко вълнуващи моменти, като чистите положения за гол бяха малко. Първото такова се откри пред гостите в 11-ата минута, но Парвиз Умарбаев стреля неточно с глава след центриране на Дани Кики.
В 24-тата минута Меди Фенуш пробва рефлекса на Илко Пиргов, но стражът на "Локомотив" се справи с опасния удар. Десет минути по-късно и Георги Аргилашки трябваше да показва добри рефлекси след удар с глава на Пламен Николов.
В началото на второто полувреме Илиан Илиев извърши смяна, като в игра за "Верея" се появи Валери Домовчийски. Именно той се превърна в герой за тима си, след като в 67-мата минута вкара отбитата от Пиргов топка. Вратарят не се намеси по най-добрия начин след силен изстрел на Здравко Илиев и за бившия нападател на "Левски", "Славия" и "Черно море" не бе проблем да отбележи.
Пет минути по-късно Фенуш бе изведен сам срещу Пиргов, но този път стражът на гостите се справи със създалата се опасност.
В последните секунди Димо Бакалов можеше да изравни, но ударът му от воле премина на около два метра над вратата на Аргилашки.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!