Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С атрактивно шествие ще се открие 45-тият Международен фолклорен фестивал

Снимка: www.burgas.bg

Многообразие от култури, традиции и обичаи ще се съберат на едно място, за да пеят, танцуват и се забавляват на открито, заедно с жителите и туристите на морския град в оредното издание на Международния фолклорен фестивал в Бургас. Той започва от 18.00 часа с цветно и атрактивно шествие на всички гостуващи състави от общо 13 държави. По традиция то ще премине от площад „Тройката“ до площад „Атанас Сиреков“ /пред Община Бургас/ и до Летния театър.

Там, от 20.00 часа ще се състои церемонията по откриване на 45-тото издание на най-стария международен фолклорен фестивал у нас и връчване на престижната награда за народно песенно и танцово творчество „Нестинарка“, което тази година отива при Северняшкия ансамбъл „Иван Вълев“ от град Плевен. И тази година, освен в Летния театър, фолклорните групи ще зарадват бургазлии с изпълнения на открити сцени в к-с „Меден рудник“, парк „Изгрев“, парк „Славейков“, пред Експо център „Флора“, пред Летния театър, на площад „Атанас Сиреков“ и на сцена „Охлюва“.

Фестивалът на разнообразните култури и народно творчество ще завърши с още едно пъстро дефиле по същия маршрут на 25 август от 18.00 часа и с Гала концерт на сцената на Летния театър в Морската градина от 20.00 часа....


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна