Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Емил Караниколов: Лицензът на оръжейния завод "Емко" ще бъде възстановен

Държавата застава зад работниците, увери министърът на икономиката

| обновено на 21.08.17 в 16:14

Лицензът на оръжейния завод "Емко" в Трявна ще бъде възстановен веднага след като бъдат отстранени установените от междуведомствения съвет нарушения в предприятието. Това съобщи министърът на икономиката Емил Караниколов и категорично заяви, че държавата застава зад работниците.

Производството в дружеството не е спирало и то ще продължи да работи, заяви министърът на икономиката. Отнемането на лиценза за търговия е за шест месеца до отстраняването на допуснатите сериозни нарушения, които имат отношение към сигурността на работниците и жителите на града, а именно в складовете на "Емко" се съхраняват боеприпаси и вещества, които по закон не трябва да са на едно място. На двора на производствената площадка се намират боеприпаси, което също се забранява от закона. Има и установени нарушения на противопожарната безопасност, посочи министърът. Затова на ръководството е възложено да отстрани незабавно нарушенията в срок от шест месеца. Тогава ще бъде възстановен и лицензът за търговия. Според закона, лицензът за производство не може да се пипа, уточни министър Емил Караниколов и посочи, че през последния месец, странно, според него, се нагнетява напрежение във военно-промишления комплекс.

Над 400 работници от завода протестираха тази сутрин срещу замразяването на търговския лиценз на дружеството. Оръжейниците се опасяват да не загубят работните си места.



Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени