Eмисия новини
от 15.00 часа

Румен Радев: Купуването на нов тип изтребител за армията не може да отпадне

Проблемите на военноморските сили могат да бъдат решени чрез увеличаване на бюджета, добави президентът

| обновено на 21.08.17 в 16:33
Снимка: БГНЕС

Купуването на нов тип изтребител за армията не може да отпадне, заяви в Бургас президентът Румен Радев. Така той коментира казаното по-рано от вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов, че преди да се премине към купуването на нови самолети, могат да се ремонтират и модернизират наличните МиГ-29.

Румен Радев заяви още, че МИГ-29 не предоставя съвременни бойни способности и не е съвместим с партньорите ни:
 

Вложените пари в МИГ-29 няма да ни дадат съвременни способности, а ще бъдат съизмерими до 2030 година с доставката на нов самолет. Първо, трябва да решим какво правим с новия самолет и тогава вече да преценим за колко време, според доставките на този нов самолет, ние ще осигурим прехода към него чрез поддръжката на МиГ-29.

Президентът определи още като необходимо:

Превъоръжаването на флота с новите модулни многофункционални патрулни кораби, разбира се, и с ремонта на сегашните кораби, за което вече има наистина осигурен бюджет.Снимка: Десислава Златева

Значението на Черноморския регион непрекъснато нараства. Тук се пресичат геополитически интереси, а това означава да имаме силни военноморски сили, заяви днес президентът Румен Радев след разговор с командния състав. Според държавния глава могат да бъдат решени всички изложени проблеми, но:

Това няма как да стане без увеличаване на бюджета. Този бюджет трябва да бъде разходван разумно, но и своевременно.


Президентът положи цветя пред паметника на загиналите матроси.

Още от