Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Испански полицаи са застреляли мъж, носил колан с експлозиви. Смята се че това е заподозреният за атентата в Барселона

| обновено на 21.08.17 в 18:51
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мъж за когото се предполага, че е носил колан с експлозиви, беше застрелян преди малко повече от час в градчето Субиратс, на около 50 километра западно от Барселона. В момента сапьорски отряд на полицията се опитва с робот да установи дали експлозивите са истински. Това предаде агенция Ройтерс, като се позова на източник от каталунската полиция. А обществената испанска телевизия цитира източник от разследването на атентатите в Каталуня миналата седмица, според когото застреляният в Субиратс е 22-годишният мароканец Юнес абу Якуб, смятан за извършител на терористичната атака в Барселона.

Според електронното издание на вестник "Вангуардия" обаче той е арестуван на десетина километра от Субиратс - в Сант Садурни де Ноя.

Ето какво каза по-рано за Абу Якуб вътрешният министър на Испания Хуан Игнасио Сойдо:

Усилията на силите за сигурност към този момент са концентрирани върху откриването на този човек - Юнес абу Якуб, който е идентифициран като шофьора  микробуса при нападението в Барселона. Той е наш абсолютен приоритет, докато го отрием.

Испанското правителство обяви Абу Якуб за общоевропейско издирване.

С една повече - 15, са жертвите на терористичните нападения в Каталуня миналата седмица, обявиха властите. 15-ият е мъжът, който беше открит мъртъв с прободна рана в автомобил, малко след терористичния акт в Барселона. Полицията смята, че Абу Якуб го е убил, за да открадне колата му при бягството си.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени