Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мъжът, който уби показно съпругата си в столичния квартал "Лагера", остава в ареста

Снимка: БГНЕС

В ареста остава  64-годишният мъж, който уби показно съпругата си в столично заведение.  На пърос на съда дали е извършил престъплението, в което е обвинен, Венцислав Василев каза "да".  Той отрече да е подготвял деянието, но назова точния брой на изстрелите - пет, произведени след като съпругата му Елена сложила край на опита му да говорят за двете им деца с думите, че той няма деца. Василев заяви, че не е нарушавал ограничелната заповед да не приближава съпругата си и  не я а следял в деня на убийствота - 18 август. Видял Елена случайно в заведение в квартал "Лагера".  Той атакува убитата с обвинения, че била алкохнозависима, не му давала да вижда децата им. Адвокатката му  - Деница Димитрова, поиска за клиента си "домащен арест", защото бил с раково заболяване.

Според съда обаче, Василев е в лабилно  психологическото състояние, представлява опасност за другите хора, а, при необходимост от лекарска помощ, може да я получи и в ареста, затова го остави за постоянно в ареста, което той може да обжалва пред Софийския апелативен съд.

Междувременно стана ясно, че разстреляната посред бял ден Елена е подавала няколко сигнала срещу тормоза на мъжа си. Последният е бил няколко часа преди фаталната им и случайна, според съпруга ѝ, среща в петък следобед. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени