Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нинова пита Специализирания съд кои са политиците, получавали пари от КТБ

Снимка: БГНЕС

Председателят на БСП Корнелия Нинова внася утре в Специализирания съд писмо, с което ще поиска да бъде огласен списъкът на политиците, които са получавали пари от КТБ:

Иван Гешев обяви, че има политици, които са взимали пари. Ние поискахме официално към прокуратурата: „Дайте тоя списък с политиците! Огласете го! Искаме публичност, прозрачност, истината и политиците да си понесат отговорността“. И по този въпрос получих отговор също от Специализираната прокуратура - да имам предвид, че делото, досъдебното, 309 е изпратено на Специализирания наказателен съд, поради което всички искания следва да бъдат адресирани до разглеждащия делото съд. В тази връзка утре внасям писмо до Специализирания съд.

На въпрос дали, според нея, президентът е превишил правомощиятаси, като е обещал закрила на банкера Цветан Василев, Нинова отговори, че за нея и за БСП случаят КТБ е много по-интересен от гледна точка на това кои са финансираните от банката политици, отколкото позицията на държавния глава за Василев.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна