Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

"Телефон 112 пред катастрофа", пише в заглавие на първата си страница вестник "Труд". Изданието посочва, че всеки момент националната система за спешни повиквания може да спре, а причината е, че тя е оставена без поддръжка от април 2015 година. В началото на юни МВР обяви обществена поръчка, но на 19 юли търгът е спрян, а вътрешният министър Валентин Радев е обяснил, че причината са технически нередности. Проверка на "Труд" е установила, че т.нар. "технически нередности" са грешка при пресмятането на една от офертите.

"20 000 деца на възраст между 8 и 17 години, които са прекрачили закона, се превъзпитават от държавата с различни мерки", пише "Монитор". Всекидневникът посочва, че някои са настанени в специализирани заведения, други са задължени да участват в различни курсове, трети са принуждавани да се извинят на пострадалото лице. Това е показала проверка на "Монитор". Изданието допълва, че около 10 са непълнолетните, отишли зад решетките заради отнет живот.

"Заради липса на кадри митниците спират тестовете за интелигентност", информира вестник "Сега".  Финансовото министерство предлага отмяна на тези изпити с мотива, че се налага да се облекчи процедурата за назначаване на кадри в Агенция "Митници". Оказва се, че много висок процент от желаещите да работят като митничари нямат елементарни познания и логично мислене, провалят се на тестовете и свободните места остават непопълнени. Кандидатите за работа обаче ще трябва да минат проверка за лоялност и неподкупност, посочва още изданието.

Един от най-големите европейски машиностроителни концерни проучва възможностите да изгради завод и логистичен център върху  над 20 дка площ във Видин. Това е съобщил за вестник "24 часа" заместник-министърът на икономиката Александър Манолев.

Полската група Global Trade Center строи две офис кули за 54 млн. евро в София, съобщава "Капитал дейли". Изданието обяснява, че чуждият инвеститор е купил втори терен до бизнес парка в София, на който планира да построи 12-етажна офис сграда за 7,4 млн. евро. Тя ще се появи на мястото на бившия шоурум на "Лада" в "Младост" и ще се намира в непосредствена близост до първия 11-етажен офис проект на GTC в столицата, допълва  "Капитал дейли".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!