Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Национална кръгла маса за решаване на проблемите на етническата интеграция започна в Асеновград

| обновено на 24.08.17 в 11:13
Снимка: БГНЕС

Национална кръгла маса за ефективно решение на проблемите на етническата интеграция ще се проведе в Асеновград.  

Във форума участва вицепремиерът Валери Симеонов. Той ще открие новата приемна на Районното полицейско управление в ромския квартал "Лозница" заедно с вътрешния министър Валентин Радев и главния секретар на МВР Младен Маринов.

Днешната дискусия беше обявена преди около месец от кмета Емил Караиванов по време на една от срещите с протестиращите след нападението от група роми над децата от местния клуб по гребане. Тогава стана ясно, че постепенно се изпълняват и мерките,  предприети от общинската администрация след инцидента, а именно - в ход е процедурата за събарянето на незаконните постройки в ромската махала, изградена е полицейска приемна в квартала, където ще има и 5 нови зони за видеонаблюдение.

В днешните обсъждания по темата "Образование" своите становища ще представят омбудсманът Мая Манолова и заместник-министърът на образованието Деница Сачева . Доклад по другата тема "Трудова заетост" представи заместник-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова.

Във форума участват също представители на Националното сдружение на общините в България, на МВР и експерти от различни институции.

Още по темата можете да чуете в репортажа на Кремена Данева от звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!