Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пламен Константинов е оптимист на старта на Европейското

Снимка: БГНЕС

Селекционерът на българския национален отбор по волейбол Пламен Константинов е доволен от подготовката на "трикольорите" за Евро 2017, но призна, че Русия и Словения са някои от най-силните отбори на Стария континент. В четвъртък в Краков българите ще играят в първата си среща от шампионата, като съперник е руският тим.

Работихме добре, нямахме сериозни контузии и затова се надявам, че ще бъдем в добро състояние за предстоящите мачове. За първи път сме на европейско първенство през август и времето за почивка беше по-малко. Има много силни отбори в групата. Русия и Словения са едни от най-силните тимове към момента и ще бъде много интересно. Радвам се, че ще играем първо срещу Русия. Ако започнем добре шампионата, имаме шанс да спечелим първото място в групата. Словения не трябва да се подценява, но мисля, че руснаците са най-опасният ни противник. В мача срещу Испания играчите ми ще трябва да бъдат събрани и няма да имат проблеми. Най-трудно е да достигнем до полуфиналите, а след това всичко е възможно, заяви Константинов преди двубоя с Русия днес от 18.30 ч.

Капитанът на тима Виктор Йосифов се чувства уверен в собствените си сили и в силите на своите съотборници.

Чувстваме се добре. Много се радваме, че сме тук, защото свършихме доста работа през последните няколко седмици. Уверени сме и сме готови да започнем турнира. Очакванията ми са да дадем най-доброто от себе си в мачовете. Това е най-важното в момента. Всеки от нас ще направи максималното за позитивен развой на мачовете, коментира Йосифов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!