Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христофор Караджов: САЩ ще бъдат ремонтирани дълго време след Тръмп

Доналд Тръмп
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Популярността на Тръмп е на незапомнено ниски нива, но подкрепата сред неговия твърд електорат е все така сериозна и силна, отбеляза в "Преди всички" Христофор Караджов, преподавател в Калифорнийския университет.

Новото от последните седмици е Тръмп, който се мята от една реч в друга със съвсем различно съдържание. Виждаме синусоида в неговите изявления – първо казва, че всички имат вина, после заклеймява различни групи. Хвърля се от една крайност в друга.

Поведението му доведе и до притеснения, че това е човекът, който държи ядрените кодове на САЩ. Те бяха изразени от страна на Джеймс Клапър, бивш шеф на разузнаването, който винаги е бил известен с премереност в изявленията си, отбеляза Караджов.

Тръмп печели постоянно отклоняване на вниманието и втвърдяване на крайния си електорат. За тези седем месеца, в които Тръмп е президент, не е имало нито една криза, с изключение на Сирия, която да не е била създадена от самия него. Той не е бил изправен пред сериозен външнополитически проблем. Ситуацията със Северна Корея е позната.

Не знам какво точно мисли, че прави, когато се държи по този начин, но е очевидно, че отклонява внимание и насажда разделението. Това е лошо качество за един лидер. Той го прави, за да циментира трийсетината си процента електорат. Но така отблъсква останалите.

Не е имало толкова дребнав политически лидер в отношенията с медиите. В същото време не се говори по съществото на изнесените факти, каза Караджов.

Караджов подчерта, че САЩ ще бъдат ремонтирани дълго време, след като Тръмп си е отишъл.

Цялото интервю на Силвия Великова с Христофор Караджов чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна