Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рекорден джакпот от над 750 млн. долара беше спечелен от американска лотария

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Рекорден джакпот беше спечелен от американската лотария "Пауърбол". Наградата от над 758 милиона долара е най-голямата, спечелена от един билет. Шансовете за печалба са били 1 на 292 милиона.

Печелившият билет е бил продаден в пункт в бензиностанцията и мини маркет Прайд в  Чикъпи, Масачузетс. Първоначално от лотарията, заявиха, че щастливецът е купил билета от пункт в близост до Бостън – от другата страна на щата. Шест часа по-късно Майкъл Суини – изпълнителният директор на "Пауърбол" заяви по местна радио станция, че е била направена грешка от превъзбуда. В същото време Суини поясни, че засега победителят не се е свързал с лотарията. Той каза още, че пунктът, от който е бил закупен билетът с печелившата комбинация ще получи бонус от 50 хиляди долара.

Спечелилият джакпота има възможност да получи сумата наведнъж, като в този случай би взел 480 милиона долара и половина преди заплащане на федерални и щатски данъци. Лотарията предлага и изплащане на цялата сума под формата на годишни вноски в продължение на 29 години.

Според компанията, която организира тази лотария след тегленето на числата снощи е имало шест билета с печалба от 2 милиона долара и 34 - с един милион долара. След падането на големия джакпот следващото теглене сумата за печелене се връща на 40 милиона долара.

"Пауърбол" е една от американските лотарии. Тя се играе в 44 щати, в това число Окръг Колумбия, Пуерто Рико и американските Вирджински острови. Миналата година трима си поделиха джакпота на "Пауърбол" от 1,6 милиарда долара.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!