Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожарът в Сакар планина е локализиран

| обновено на 26.08.17 в 14:49
Снимка: БГНЕС

Пожарът в Сакар планина е локализиран, съобщи директорът на "Противопожарна безопасност и защита на населението" - Хасково Николай Вълчев.  В борбата с огъня се включиха над 100 пожарникари, лесничеи, военнослужещи и доброволци. Засегнати са 2500 декара площи със сухи треви и храсти.

Огънят избухна вчера следобед след запалване на пасище в района на тополовградското село Филипово. Всички екипи, ангажирани с гасенето на огъня, ще останат до вечерта. Те ще обхождат целия периметър на огнището, за да могат да реагират при евентуални нови запалвания.

Гасенето се извършваше предимно на ръка, защото огнището беще в трудно достъпна местност, до която не могат да достигнат противопожарните автомобили, предаде по-рано кореспондентът на БНР.

Вероятната причина за подпалването е нерегламентирано почистване на площи със селскостопанска техника, от която е прехвръкнала искра.

По случая се води разследване.

За последните 10 дни това е вторият пожар, избухнал в този район. Миналата седмица бяха изпепелени над 10 хиляди декара, от които горски масиви, лозови и орехови градини.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна