Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Хубчев: Трябва да бъдем задружни, взимаме най-добрите футболисти в момента

Петър Хубчев
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Всички национали, включително и Ивелин Попов, са здрави и са на разположение на Петър Хубчев за предстоящите световни квалификации срещу Швеция на 31 август и срещу Холандия на 3 септември, обяви националният селекционер. Бившият защитник не е доволен от краткия срок за подготовка на тима.

Няма как да кажа, че сме готови за мача с Швеция, при положение че ще имаме само три дни за тренировки. Вчера се подготвяхме само с половината отбор, но все пак съм доволен. Радостната новина е, че научих от лекаря, че няма контузени футболисти и всички ще могат да вземат участие в мача срещу Швеция. Това означава, че и Ивелин Попов е напълно здрав. Разучили сме отбора на Швеция, взели сме си необходимите поуки и се надявам да направим добър мач. Статистиката е важно нещо, но според моите наблюдения като футболист и треньор, тя не е толкова решаваща. Няма как за кратко да направя отбора (да изглежда) така, както искам. За мен най-важното е с моите помощници да убедим момчетата, че това е нашия отбор и трябва да бъдем задружни. Защо не е повикан този или онзи може да ме питате до утре, но това е нашето решение. Бензема не е повикан за Франция, Наинголан - за Белгия, но трагедии не се правят. Ние взимаме най-добрите футболисти в момента. Когато решаваме това, ние се съобразяваме и с противника. Убеден съм, че ако бяхме победили Беларус, стадионът в четвъртък щеше да бъде пълен. Сега нека хората да решат дали заслужаваме да ни подкрепят, заяви селекционерът Петър Хубчев.

Предстоят два много сложни мача за нас. Трябва да вземем точки, които са важни за евентуалното ни класиране напред. Няма причина да не можем да изиграем два силни мача един след друг. Тактически и физически сме напълно подготвени за това.  Много съм щастлив, че вкарах гол на Буфон, макар и това да не беше достатъчно да спечелим. Стадионът в Генуа беше пълен и беше истинско удоволствие да играя в този мач, коментира Андрей Гълъбинов.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени