Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вече над 1 300 000 българи са почивали на родното море

В чужбина през това лято са почивали около 350 000 нашенци

Снимка: БГНЕС

Родното Черноморие остава предпочитана дестинация за лятна почивка за българите и през това лято. Вече над един милион и триста хиляди нашенци са почивали на морето ни, сочи експресно социологическо проучване на агенция „Галъп интернешънъл“.

37% от запитаните казват, че са били на лятна почивка. От „Галъп“ изчисляват, че това са около 2 000 000 души. 68%  от тях твърдят, че са избрали българското Черноморие. С най-голям дял са младите - до 30-годишна възраст и жителите на София.

В чужбина през това лято към настоящия момент са почивали около 350 000 българи. Още близо толкова тепърва ще отидат на почивка извън страната - очевидно по-евтините условия за началото на есента са особено привлекателни, а също така предпочитаният по-прохладен климат през ранната есен вероятно оказва влияние, прогнозират от „Галъп“. 

Дейността на Министерството на туризма се одобрява от малко над половината пълнолетни граждани, а контролът по плажовете от страна на министерството среща подкрепата на над 80% от интервюираните.

Изследването е финансирано от „Галъп интернешънъл“.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна