Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Столичният Център за градска мобилност въвежда надписи на спирките и на латиница

Нови карти и нова визия на пунктовете за продажба

Снимка: sofiatraffic.bg


Изпълнителният директор на Центъра за градска мобилност в София Христиан Петров, който обяви намеренията на компанията спирките на градския транспорт да имат, освен надписи на кирилица, и транскрипция с букви на латиница, заяви в интервю за „Хоризонт“, че на всички спирки на подземния и наземния градски транспорт в столицата ще бъдат поставени нови указатели на кирилица и латиница.


Петров допълни, че там, където има и навеси, ще бъде поставена и нова карта – също на български и на латиница, която той определи като „по-добра и по-лесна за разбиране от тази, която е към момента“. Изпълнителният директор на Центъра за градска мобилност съобщи, че новата интегрирана карта на градския транспорт, разработена от пловдивски специалист, вече е закупена от центъра и в момента се доработва.


Петров съобщи още, че ръководената от него компания въвежда и нова визия на пунктовете за продажба на билети и карти, като първите пунктове с такава визия ще бъдат отворени на 1 септември на Терминал 1 и Терминал 2 на "Летище София". И на двата пункта работят служители, които владеят английски език, допълни изпълнителният директор на центъра.


През септември предстои да бъде отворена и новата интернет платформа на софийския градски транспорт, която е разработена на български и английски език и ще предоставя възможности за използване на множество нови услуги от столичани и техните гости.


Интервюто на Ирина Недева с изпълнителния директор на Центъра за градска мобилност в София Христиан Петров можете да чуете от звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна