Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полетът на "България еър" до Мадрид излетя с над 9 часа закъснение

| обновено на 01.09.17 в 11:30
Снимка: България Ер

Техническа повреда на един от самолетите е причина за забавянето на полетите за Рим и Мадрид на "България Ер", съобщиха от превозвача.
Полетът на авиокомпанията до испанската столица беше изпълнен тази сутрин с над 9-часово закъснение.

В официално съобщение от авиокомпанията се извиняват на пътниците за създалата се ситуация.  Оттам уточняват, че на чакащите са осигурени храна и напитки, а за тези, чиито полети закъсняват повече, е осигурен и хотел.

Това е пореден проблем на "България ер" в последните месеци. Над 100 жалби от пътници бяха подадени само през юли заради закъснения на различни полети, а държавата дори започна проверка заради нарушенията на трафика. В интервю за "Хоризонт", в средата на юли, министърът на транспорта Ивайло Московски заяви, че компанията ще бъде подложена на наблюдение от Гражданската въздохуплавателна агенция в продължение на 4  месеца.

Пътниците на "Уиз ер" с дублирани билети за Лондон, са превозени с извънреден полет малко след 22 часа снощи. От компанията увериха, че предприемат мерки за предотвратяване на подобни ситуации в бъдеще. Транспортното министерство започна проверки, след като в два поредни дни десетки пътници чакаха с часове на летище София заради дублирани резервации.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени