Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Аларма Пънк Джаз“ обявява програмата си за есенно-зимния сезон

БНР Новини
Криста Бел
Снимка: Руи Агиар

Тази вечер в предаването „Аларма“ по програма „Христо Ботев“ от 21.30 до 23.00 часа очаквайте в детайли цялостната програма на радиофестивала „Аларма Пънк Джаз“ до края на годината. Плюс лична среща – на живо или по телефона – с някои от основните участници. А ето и какво в очаква – дата по дата…

*** 11 септември 2017 - откриване на сезона с концерт на швейцарското инди-джаз / нойз-поп дуо 2henning в Първо студио със специален акустичен пиано сет от Nocktern. Двете момичета от 2henningРахел Крафт (глас и клавири) и Валерия Цангер (барабани) гостуват в България два дни по-рано по покана на пловдивския фестивал Electric Orpheus, което е добра възможност да ги чуем на живо и в София. Ако имаха манифест, то неговият финал би звучал така: „Стереотипът принадлежи на миналото“!

2henning (снимка: личен архив на групата)
*** 26 септември 2017 - концерт на японския колектив Acid Mothers Temple & The Melting Paraiso U.F.O. от Осака в *Mixtape 5*, B-Side – една от световните сили в съвременния психеделик-рок. Окачвайте интервю с китариста им Макото Кавабата в предаването. Въобще – силна японска година за „Аларма“, в която вече организирахме концерти на експерименталния хипер-сериалист Тацуру Араи и на един от дядовците на краут-рока – Дамо Сузуки (близък приятел на Acid Mothers Temple, между другото).

Acid Mothers Temple (снимка: личен архив на групата)
*** 4 октомври 2017 - концерт на фризийсото инди-психеделик трио The Homesick в клуб Live & Loud – с тях вече ви срещнахме на сайта н програма „Христо Ботев“. В предаването довечера слушайте ревюто на албума им Youth Hunt от Ивайло Кицов.

*** 11 октомври 2017 - съвместен концерт на Tamsaule от Литва с българския one-man ембиънт проект E.U.E.R.P.I. в Първо студио на БНР. Елекроакустичен нордик-дарк-джаз първорманс, който ще бъде представен в седмицата преди 11 октомври и в още няколко български града – Русе, Велико Търново и др.

*** 17 ноември 2017 - разбира се, отдавна знаете, че голямото събитие, с което ще отбележим деветия рожден ден на „Аларма“ е концертът на „музата на Дейвид Линч“ и актриса в „Туин Пийкс“ Криста Бел в „София Лайв Клуб“. Тази неделя е последният епизод от новия сезон на „Туин Пийкс“ и след това (някъде през септември) имаме обещано интервю и за нашето предаване. Тази седмица обявихме и подгряващата група, която ще открие вечерта преди квартета на Криста Бел. Това са, разбира се, „Две Купета“.

*** 24 ноември 2017 – гранд финалето на сезона е по инициатива на Ambient Folklore с участието на „Аларма“ – внимание: за първи път в България – кралят на хърди-гърдито на ХХI век  Гилем Деск! В Първо студио! Билети тук.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна