Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илиана Раева: Световното в Пезаро - арена напомняща гладиаторските битки

Медалът в индивидуалното е огромно постижение за нас

Снимка: БФХГ

Това беше някаква зала – арена гладиаторска. За съжаление физиката и психиката не издържаха на Неви докрай. В същото време, това което отчитам е един медал в индивидуалното, което е едно огромно постижение за нас в последните години. Седмо и десето място в многобоя. На предишното световно Неви беше 10-та, сега е 7-ма, разбира се допусна доста грешки. Катрин, която от някаква група от под земята, сътвори истински подвиг, като влезе в първите 12 и игра по този начин, така президентът на БФХГ Илиана Раева коментира представянето на индивидуалните ни гимнастички на световното първенство в Пезаро (Италия).

В шампионата на планетата Невяна Владинова спечели бронзов медал с топка, завърши четвърта с бухалки, пета с обръч и е седма в многобоя. Катрин Тасева се нареди на осмо място във финала с лента и е десета в крайното подреждане.

Много хубаво състезание. Страхотна конкуренция. Страшен адреналин и много емоции. Много можеше да получим. С тази оценка 18.200 точки на Неви с обръч, при една безгрешна игра, колко безпроблемно щеше да е третото място за Невяна. Щом толкова сбъркахме, значи има още върху какво да работим, добави Раева.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна