Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Германия излъга Чехия в края

Снимка: БГНЕС

Германия спечели драматично с 2:1 като гост срещу Чехия в квалификационен мач от група "С" на зона Европа. Световните шампиони поведоха в резултата още в четвъртата минута. Тимо Вернер елегантно се разписа за Бундестима след подаване на Месут Йозил.

В средата на първата част Ларс Щиндъл е успя да реализира второ попадение в полза на гостите. Стигна се до 78-ата минута, когато Владимир Дарида стреля силно от дистанция и топката красиво влезе във вратата на Германия. Десет минути след това Тони Кроос центрира от фаул и Матс Хумелс с глава се разписа за крайното 2:1. Германците имат седем поредни победи и пълен актив от 21 точки. Чехия заема третото място до момента със само 9 спечелени точки.

В друга среща от тази група Северна Ирландия постигна важен успех с 3:0 като гост срещу Сан Марино. Головете за британците паднаха в последните 20 минути от срещата. Джош Мадженис беше точен в 70-ата и в 75-ата минута. Стивън Дейвис оформи класическия успех от дузпа 12 минути преди края на редовното време.

Ирландците са на втора позиция с 16 точки и имат всички шансове да участват на баражите за класиране на Мондиал 2018.

В група "Е" Дания разгроми лидера Полша у дома с 4:0. В 16-ата минута Томас Дилейни материализира превъзходството на скандинавците и се разписа след центриране от корнер на Кристиан Ериксен.

Три минути преди почивката Андреас Корнелиус покачи на 2:0 след нова асистенция на Ериксен. Николай Йоргенсен направи резултата 3:0 в 59-ата минута след грешка на вратаря Лукаш Фабиански. Десет минути преди края Ериксен оформи крайното 4:0.

Датчаните имат актив от 13 точки и са на трето място в класирането, докато "дружина полска" заема първа позиция с 16 точки.

Черна гора е на второ място също с 13 точки след победа с 3:0 при гостуването си срещу Казахстан. Марко Весович даде аванс за черногорците след половин час игра, а след почивката Фатос Бечирай и Марко Симич в 53-ата и в 63-ата минута оформиха класическия успех в полза на гостуващия отбор. Казахстан има само 2 точки на дъното в групата.

Румъния спечели с 1:0 у дома срещу Армения с гол на Александру Максим в последните секунди. През първата част червен картон от състава на гостите получи Тарон Восканян.  Защитникът на Лудогорец (Разград) Козмин Моци остана резерва в този мач. Румънците имат актив от 9 точки на четвърто място в класирането, докато Армения е с 3 точки по-малко на пета позиция.

В група "F" Англия очаквано спечели с 4:0 като гост срещу Малта. Головете паднаха през втората част на срещата, след пестелива игра на англичаните преди почивката. Хари Кейн откри резултата в полза на британците в 53-ата минута, а Райън Бъртранд се разписа за 2:0 в 86-ата минута.

В последните секунди резервата Дани Уелбек и отново Кейн фиксираха крайното 4:0.  Англия е на първо място в групата с актив от 17 точки, а Малта е на шеста позиция без актив. В друга среща Словакия победи с 1:0 у дома срещу Словения с попадение на Адам Немец девет минути преди последния съдийски сигнал. Словаците са на втора позиция с 15 точки, докато словенците имат 11 точки на четвърто място.

Шотландия спечели с 3:0 като гост на Литва. Стюърт Армстронг и Андрю Робъртсън се разписаха в 25-ата и в 30-ата минута и решиха всичко в полза на "гайдарите". В 72-ата минута Джеймс Макартър вкара за 3:0. Шотландците са трети до момента с 11 точки, докато литовците са на пета позиция със само 5 точки.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна