Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Федерер на четвъртфинал в Ню Йорк

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Роджър Федерер победи с 6:4, 6:2 и 7:5 поставения под номер 33 Филип Колшрайбер (Германия) на 1/8-финал на Откритото първенство по тенис на САЩ. 36-годишният швейцарец, който е носител на рекордните 19 титли от Големия шлем и 5-кратен шампион на "Флашинг Медоус" отправи сериозно предизвикателство към противниците си.

На 1/4-финалите Федерер ще се изправи срещу Дел Потро (Аржентина), който в епичен сблъсък победи Доминик Тийм (Австрия) с 1:6, 2:6, 6:1, 7:6 (1) и 6:4. При нов успех Роджър ще срещне победителя от двойката Рафаел Надал и Анрей Рубльов (Русия), който елиминира Григор Димитров.

Федерер реализира пробив в седмия гейм на първия сет и след това затвори сета с 6:4.  В началото на втората част нямаше пробиви, но при 1:2 за Колшрайбер се стигна до серия от пет поредни гейма за Федерер и така швейцарецът взе втория сет с 6:2.

Решителният момент в третия сет дойде при 5:5, когато Федерер проби на 15, а след това без проблем взе подаването си за 7:5 и победа в мача. 

Аржентинецът Хуан Мартин Дел Потро и австриецът Доминик Тийм изиграха спиращ дъха мач. Тийм спечели първите 5 гейма в мача и убедително взе първия сет, а във втория поведе с 4:0 и го затвори с 6:2. В третия сет Дел Потро взе инициативата в началото и спечели с 6:1.

Драмата бе пълна в четвъртия сет. В него Дел Потро пръв направи пробив, но след това се стигна до 2:5 в полза на Даминик Тийм. Аржентинецът събра сили и проби за 4:5  а след това изравни за 5:5. При 5:6 Дел Потро спаси два поредни мачбола при 15:40 и удържа подаването си, за да стигне до тайбрек. В него той бе повече от убедителен и спечели със 7:1 точки.

В решителния пети сет Дел Потро поведе с 5:4 и успя да пробие подаването на Тийм за 6:4, с което ликуваше в мача.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени