Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С пълно мнозинство Общинският съвет в Септември гласува оставката на председателя Лазар Влайков

Проверява се дали Влайков и районният прокурор Георги Кацаров са говорили по телефона в нощта на убийството във Виноградец

| обновено на 07.09.17 в 12:39



С пълно мнозинство общинските съветници в Септември гласуваха оставката на председатателя Лазар Влайков, с чийто пистолет бе смъртоносно прострелян 47-годишния Наско Тонкев от Виноградец. Влайков обаче остава общински съветник. На 3-ти септември той беше изключен от партия ГЕРБ заради тежкия инцидент във Виноградец, при който беше замесено и шестгодишно дете.

Скандалът се разрасна, като беше намесено и името на районния прокурор на Пазарджик Георги Кацаров. Все още не е ясно дали в нощта на инцидента е имало неформален разговор на районния прокурор с Лазар Влайков,тъй като анализът на разпечатката от телефона на Влайков ще е готова утре. Изискана е разпечатка и от телефона на Георги Кацаров.

Към момента разследването на убийството на Наско Тонкев е срещу неизвестен извършител, въпреки показанията на 6-годишния Юри. Запознати с разследването твърдят, че случаят ще има развитие до края на седмицата.

На извънредната сесия, на която бе гласувана оставката на Влайков като председател, бе и депутатът от ГЕРБ Даниела Малешкова, която коментира:
Апелирам също, както и господин Цветанов заяви нееднократно, той да напусне и групата на ГЕРБ и да не е съветник.
Лазар Влайков не откликна на апела. Пред "Хоризонт" той отказа да коментира подробности за инцидента във Виноградец: Води се разследване. Докато компетентните органи не си свършат работата, не коментирам.... Не коментирам.
По случая все още няма повдигнато обвинение.



Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна