Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

Снимка: архив

"Разбирателство в енергийното сътрудничество с България" - под това заглавие турските вестници "Акшам" и "Сабах" пишат за вчерашното посещение в София на енергийния министър на Турция Берат Албайрак. Той разговаря с премиера Бойко Борисов и с министъра на енергетиката Теменужка Петкова. 


Белград пое председателството на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, съобщава сръбският вестник "Политика". Вицепремиерът и министър на външните работи на Сърбия Ивица Дачич заяви, че официален Белград ще положи усилия да постави фокуса на тази организация върху политическата и военна сигурност в региона.

Киев се обяви против включването на руски военни в миротворческия контингент, който президентът на Русия Владимир Путин предложи да бъде изпратен в Донбас, пише "Комсомолская правда". Друго руско издание - "РБК" цитира  руския държавен глава, че миротворци ще бъдат разположени по разграничителната линия "и в никакви други територии", а "Известия" посочва, че "Донецката и Луганската народна република подкрепят предложението", допълвайки че ръководството на американския Държавен департамент намира за необходимо миротворци да има в цялата зона на конфликта.
 
Британският премиер Тереза Мей защити  мерките за контрол на имиграцията от ЕС, пише в. "Гардиън". Според нея имиграцията се отразява негативно най-вече на доходите на най-нископлатените работници във Великобритания. Поне двама високопоставени министри от кабинета на Мей са се дистанцирали от плановете ѝ за Брекзита, пише в. "Индипендънт"

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна