Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът освободи под "парична гаранция" задържаните за подкуп инспектори от ОДБХ в Бургас

Бургаският окръжен съд освободи под „парична гаранция“ от по 3 хиляди лева, задържаните за подкуп, двама инспектори от Областната дирекция по безопасност на храните. В законоустановения тридневен срок, от прокуратурата ще решат дали да внесат протест срещу решението на съда.

Според прокурора по делото Георги Чинев по случая има събрани достатъчнио доказателства за извършено престъпление от инспекторите Мая Колева и Петър Арабаджиев.

Считаме, че е налице обосновано предположение за авторството на обвиняемите в престъплението.

Не е констатиран факта на получаване на парите, каза адвокат Калоян Кръстевич защитник на Мая Колева.

Според мен, това твърдение е едностранчиво и не е потвърдено от достатъчно доказателства, както за поискания подкуп, така и за неговото получаване, съответно приемане.

Двамата инспектори от бургаската дирекция по безопасност на храните бяха задържани преди 3 дни в Несебър, след постъпила жалба в полицията от собственик на ресторант, който твърди, че е бил изнудван. В колата на задържаните е открита сумата от 500 лева с предварително записани серийни номера на банкнотите. Двама полицаи са свидетели на получаването на подкупа. Парите са дадени с цел да не бъде съставен акт за извършено нарушение. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна