Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ураганът "Ирма" отслабна до втора категория, опасността за населението обаче остава

Маями, Флорида
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Очаква в следобедните часове ураганът "Ирма" да премине към северната част на Флорида и Югозападна Джорджия. По последни данни бурята е отслабнала до втора степен с ветрове от 175 км/ч. Опасността за населението обаче остава, предупредиха местните власти.
   
В следобедните часове се очаква бурята да премине към северната част на Флорида и Югозападна Джорджия. Над 3 милиона домакинства са без ток, а части от Маями са под вода. Пълното възстановяване на електрозахранването може да отнеме седмици.

Стихията предизвика приливни вълни от над 2 метра по крайбрежието на курортния град Нейпълс.
 
Американският президент Доналд Тръмп обяви Флорида за зона на най-голямо природно бедствие и така даде възможност за незабавно изпращане на средства в помощ на пострадалите от урагана.

Авиокомпания "Американ еърлайнс" съобщи, че няма да възобнови търговските полети на международното летище в Маями поне до вторник, но може да извърши някои полети, за да транспортира екипажи и доставки.
 
28 души загинаха заради урагана "Ирма", който опустоши карибски острови и части на Куба преди да достигне Съединените щати.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени