Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бронзовата медалистка Памела Георгиева: Бях на седмото небе

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Аз не очаквах да вляза на финал и бях много щастлива. Във финала, след изиграването бях малко разочарована, защото допуснах груба грешка и в този момент изобщо не съм помислила за медал. След това бях на седмото небе от щастие и се разплаках, това заяви бронзовата медалистка от световната купа по спортна гимнастика във Варна Памела Георгиева.

Пред родна публика 16-годишната състезателка грабна отличието, въпреки контузиите, които са я измъчвали в последните месеци. В момента Георгиева се подготвя и за участието си на предстоящото световно първенство, което ще се проведе в края на месеца в Монреал, Канада.

Сега мечтая да се възстановя и да съм здрава, защото ще мога да тренирам пълноценно и всичко ще си дойде на място, сподели още Георгиева.

Това, което тя направи, е увенчаване на целия ни труд до момента. Няма как човек да не бъде радостен и щастлив, допълни личният и треньор Филип Янев.


Нямаме някакви конкретни цели за шампионата в Монреал. Не можем да говорим за финали или за медали. Това е изключено. По-скоро това световно ще е проверка за това къде се намираме в световната гимнастика, а и да можем да преценим на кои състезатели ще разчитаме за догодина, когато има Европейско отборно първенство, обясни президентът на БФ по спортна гимнастика Красимир Дунев, който днес празнува 45-ия си рожден ден.

За световното първенство, което е индивидуално, ще пътуват трима мъже и две жени. Кои точно ще са те ще стане ясно в последния момент преди заминаването им на 27-и септември.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени