Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители на Маями сигнализират за поява на мародери

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Близо 6 милиона домакинства са без ток в щата Флорида заради гигантските наводнения в големите градове, включително и в Маями. Жители на града сигнализират за поява на мародери. В интервю за предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт" българинът Мирослав Йотов, който е преподавател по математика в Университета в Маями, разказа:

Онзи ден, когато се подготвях за урагана, гаражът ми беше отворен, защото закачах шалтери на прозорците. Когато отидох в гаража да прибера инструментите, видях едно колело, оставено до входа, но това не беше моето колело. Погледнах за моето колело, но него го нямаше, т.е. докато аз слагах капаци на прозорците, някой е видял, че аз имам по-хубаво колело в гаража и го е отмъкнал.

Йотов е част от жителите на Маями, които са решили да не се евакуират:

Реших да не се евакуирам, защото къщата, в която живея, е съвсем нова. Тя е строена след урагана "Андрю", а и разбрах от средствата за масова информация, че ураганът всъщност няма да мине през Маями, а отива на запад. Въпреки че ние останахме от дясната страна на урагана, на която казват "мръсната страна на урагана", защото вятърът е много силен там, реших, че няма да е кой знае колко опасно, да остана вкъщи. Сега обаче практически няма възможност да се стигне до централните части на Маями, защото улиците са задръстени от паднали дървета.

Цялото интервю с Мирослав Йотов можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна