Samsung Electronics се похвали с рекордни предварителни поръчки за новия модел смартфон Galaxy Note 8

ЕПА/БГНЕС

Южнокорейският гигант Samsung Electronics Co Ltd. съобщи във вторник, че предварителните поръчки за неговия нов модел премиум смартфон Galaxy Note 8 са най-големите в историята за смартфорни от тази серия, като само в рамките на пет дни поръчките са надвишили с 2,5 пъти тези на предшественика Galaxy Note 7, съобщава агенция Ройтерс.

Samsung промотира новото си устройство преди около седмица, за да защити господстващата си позиция на пазара на мобилни телефони и в опит да се конкурира с последните модели iPhone на американската компания Apple Inc, които ще бъдат представени официално по-късно във вторник. Продажбите на Galaxy Note 8 стартират в петък в САЩ, в Южна Корея и в редица други държави по целия свят.

Според компанията, предварителните поръчки на новия ѝ смартфон са достигнали само в рамките на пет дни около 650 хиляди мобилни апарата в около 40 държави, като първоначалният отговор на клиентите се е оказал "много окуражаващ", заяви Джи Кох, който е президент на мобилния комуникационен бизнес на Samsung Electronics.

Трябва да се има предвид, че новият модел смартфон наследява краткотрайният живот на Galaxuy Note 7, чиито батерии предизвикаха редица пожари, което доведе само след няколко месеца до цялостното изтегляне от пазара на тези устройства на стойност милиарди долари.

Това навреди сериозно на репутацията на най-големия производител на смартфони по пазарен дял в света, но въпреки това компанията Samsung реши да запази марката на серията Note, след като проучване показа, че 85% от анкетирани 5 хиляди потребители на Galaxy Note са изразили лоялност към тази марка.

Цената на новия модел Galaxy Note 8 за САЩ е между 930 и 960 щатски долара, започвайки ерата на мобилни телефони с висока цена, като анализаторите очакват тези устройства да се присъединят към мобилните телефони iPhone с цена от и над 1000 долара.

Още от категорията

Подготвя се промяна в европейското законодателството по механизма за обратното начисляване на ДДС

Възможно е догодина да има промяна в законодателството по механизма за обратното начисляване на ДДС, така че практиката да обхване още стоки и да продължи да се прилага и след 2018 година. Законодателното предложение все още се обмисля от Европейската комисия, съобщи директорът на дирекция "Данъчна политика" в Министерството на финансите Людмила Петкова..

публикувано на 21.09.17 в 20:40
Владислав Горанов

Владислав Горанов: Финансовата рамка на бюджета за 2018 година ще се запази

Финансовата рамка на бюджета за 2018 година ще се запази, съобщи финансовият министър Владислав Горанов . Размерът на данъците няма да се променя, но ще се засили контролът по събираемостта на приходите: Когато тръгнем да правим някаква проверка по морето на ресторант или на друг търговски обект със значителен оборот, тъкмо в момент, в който този..

публикувано на 21.09.17 в 16:52

Производителите на плодове ще получат извънредно подпомагане

Българските производители на плодове ще получат извънредно подпомагане като компенсация за загубите след забраната за износ на някои продукти от Европейския съюз към Русия. От Фонд "Земеделие" съобщават, че подпомагането се извършва чрез прилагане на мярката "изтегляне от пазара“ до 30 юни 2018 г. Максималното количество плодове, за които ще се..

публикувано на 21.09.17 в 16:38

Понижение на молбите за помощите при безработица в САЩ до 259 хиляди въпреки неотдавнашните урагани

Броят на американците, попълнили молби за помощ при безработица, се понижи изненадващо силно през последната седмица въпреки очакванията за увеличение с оглед на негативния ефект върху този тип данни от ураганите "Харви" и "Ирма", които преди време връхлетяха американските щати Тексас и Флорида. Заявките за социални помощи при безработица за..

публикувано на 21.09.17 в 16:26

Ръст на европейските банкови акции след сигналите на Фед за повишение на лихвата през декември

Европейските фондови пазари са оцветени в зелено по време на търговията в четвъртък благодарение най-вече на рязко поскъпване на банковите акции, след като Фед сигнализира , че вероятно през декември ще повиши отново основната американска лихва и в същото време анонсира, че от октомври стартира процес на редуциране на огромния си финансов..

публикувано на 21.09.17 в 15:10

ЕЦБ планира да въведе нова овърнайт депозитна лихва

Европейската централна банка обяви в четвъртък, че планира да публикува нов необезпечен овърнайт лихвен процент въз основа на данните, с които разполагат ЕЦБ и централните банки на държавите, които използват еврото, съобщава "Уолстрийт Джърнъл". Това представлява поредна стъпка в глобалното усилие на централните банки да разработят..

публикувано на 21.09.17 в 14:20

Любомир Дацов: Чуждият бизнес си тръгва, защото липсва спокойствие

БНБ публикува предварителни данни, от които става ясно, че продължава спадът на чуждите инвестиции у нас. От януари до 31 юли 2017 година в страната са влезли 411 милиона и 800 хиляди евро, това е спад над 55% спрямо същия период на миналата година. Спад има и във вложенията на чужди граждани в недвижими имоти, които са 10 пъти по-малко. Няма..

публикувано на 21.09.17 в 14:16