Samsung Electronics се похвали с рекордни предварителни поръчки за новия модел смартфон Galaxy Note 8

ЕПА/БГНЕС

Южнокорейският гигант Samsung Electronics Co Ltd. съобщи във вторник, че предварителните поръчки за неговия нов модел премиум смартфон Galaxy Note 8 са най-големите в историята за смартфорни от тази серия, като само в рамките на пет дни поръчките са надвишили с 2,5 пъти тези на предшественика Galaxy Note 7, съобщава агенция Ройтерс.

Samsung промотира новото си устройство преди около седмица, за да защити господстващата си позиция на пазара на мобилни телефони и в опит да се конкурира с последните модели iPhone на американската компания Apple Inc, които ще бъдат представени официално по-късно във вторник. Продажбите на Galaxy Note 8 стартират в петък в САЩ, в Южна Корея и в редица други държави по целия свят.

Според компанията, предварителните поръчки на новия ѝ смартфон са достигнали само в рамките на пет дни около 650 хиляди мобилни апарата в около 40 държави, като първоначалният отговор на клиентите се е оказал "много окуражаващ", заяви Джи Кох, който е президент на мобилния комуникационен бизнес на Samsung Electronics.

Трябва да се има предвид, че новият модел смартфон наследява краткотрайният живот на Galaxuy Note 7, чиито батерии предизвикаха редица пожари, което доведе само след няколко месеца до цялостното изтегляне от пазара на тези устройства на стойност милиарди долари.

Това навреди сериозно на репутацията на най-големия производител на смартфони по пазарен дял в света, но въпреки това компанията Samsung реши да запази марката на серията Note, след като проучване показа, че 85% от анкетирани 5 хиляди потребители на Galaxy Note са изразили лоялност към тази марка.

Цената на новия модел Galaxy Note 8 за САЩ е между 930 и 960 щатски долара, започвайки ерата на мобилни телефони с висока цена, като анализаторите очакват тези устройства да се присъединят към мобилните телефони iPhone с цена от и над 1000 долара.

Още от категорията

Изненадващ ръст на бизнес доверието в Германия през ноември до нов исторически връх

Бизнес доверието в Германия отбеляза през ноември изненадващо рязко подобрение за втори пореден месец, достигайки нов рекорден, показва последно проучване на немският институт Ifo, което е поредно доказателство, че водещата европейска икономика се намира в солидна експанзия и през последното тримесечие на година. Индексът на института Ifo,..

публикувано на 24.11.17 в 12:07

Надеждите за решаване на политическата криза в Германия оказват допълнителна подкрепа за еврото

Еврото задълбочава своето възходящо движение, поскъпвайки за четвърта поредна сесия на търговия спрямо американската валута към нов 6-седмичен връх от 1,1874 долара. Подкрепа за единната европейска валута продължават да оказват както силните проучвания на агенция Markit за бизнес активността в еврозоната през ноември, така и подновените..

публикувано на 24.11.17 в 11:18

Цената на американския лек суров петрол достигна близо две и половина годишен връх от 58,58 долара за барел

В началото на петъчната търговия американският суров петрол поскъпна към нов близо две и половина годишен връх на фона на затягане на пазарите в Северна Америка, след като преди дни най-големият петролопровод от Канада за САЩ, "Кийстоун", беше принуден временно да спре да функционира с оглед на технически проблем, свързан с разлив на петрол...

публикувано на 24.11.17 в 10:18

"Отвори очи за кръговата икономика" - форум в Софийския университет

"Отвори очи за кръговата икономика" – това е темата, която обединява група от публични лекции, които ще се проведат днес в Биологическия факултет на Софийския университет. В рамките на форума ще бъдат представени успешни модели на кръгова икономика в сферата на земеделието  и хранителната индустрия. Основните теми са преходът на земеделието в ЕС..

публикувано на 24.11.17 в 09:22

В Пловдив се открива павилион за електронна търговия между Китай и страните от Централна Европа

В Пловдив се откриват логистичен център и павилион за електронна търговия със селскостопански продукти между Китай и страните от Централна и Източна Европа.  Офисите на комплекса са част от "Тракия- икономическа зона".  Създаването  му е резултат от проведената  среща на министрите на земеделието на Китай и държавите от Централна и Източна Европа..

публикувано на 24.11.17 в 08:06

"Черният петък" слага началото на един от най-натоварените сезони за магазините в САЩ

С т.нар. „Черен петък“ в Съединените щати започна един от най-натоварените сезони за магазините. Експерти предвиждат покачване приходите за търговците за ноември и декември на фона на добрите икономически показатели в страната. Традиционно след вечерята за Деня на благодарността настъпи периодът на голямото пазаруване. Магазини отвориха..

публикувано на 24.11.17 в 07:39

Гигантът в онлайн търговията "Амазон" е изправен пред тежък Черен петък в Италия и Германия

Гигантът в онлайн търговията "Амазон" е изправен пред тежък Черен петък в Италия и Германия, където персоналът на дистрибуторски центрове на компанията днес ще стачкува, предаде Ройтерс. В Италия ще бъде засегнат основният дистрибуторски център, чийто служители ще настояват за по-добри заплати и условия на труд в ключов за продажбите ден...

публикувано на 24.11.17 в 02:26