Samsung Electronics се похвали с рекордни предварителни поръчки за новия модел смартфон Galaxy Note 8

ЕПА/БГНЕС

Южнокорейският гигант Samsung Electronics Co Ltd. съобщи във вторник, че предварителните поръчки за неговия нов модел премиум смартфон Galaxy Note 8 са най-големите в историята за смартфорни от тази серия, като само в рамките на пет дни поръчките са надвишили с 2,5 пъти тези на предшественика Galaxy Note 7, съобщава агенция Ройтерс.

Samsung промотира новото си устройство преди около седмица, за да защити господстващата си позиция на пазара на мобилни телефони и в опит да се конкурира с последните модели iPhone на американската компания Apple Inc, които ще бъдат представени официално по-късно във вторник. Продажбите на Galaxy Note 8 стартират в петък в САЩ, в Южна Корея и в редица други държави по целия свят.

Според компанията, предварителните поръчки на новия ѝ смартфон са достигнали само в рамките на пет дни около 650 хиляди мобилни апарата в около 40 държави, като първоначалният отговор на клиентите се е оказал "много окуражаващ", заяви Джи Кох, който е президент на мобилния комуникационен бизнес на Samsung Electronics.

Трябва да се има предвид, че новият модел смартфон наследява краткотрайният живот на Galaxuy Note 7, чиито батерии предизвикаха редица пожари, което доведе само след няколко месеца до цялостното изтегляне от пазара на тези устройства на стойност милиарди долари.

Това навреди сериозно на репутацията на най-големия производител на смартфони по пазарен дял в света, но въпреки това компанията Samsung реши да запази марката на серията Note, след като проучване показа, че 85% от анкетирани 5 хиляди потребители на Galaxy Note са изразили лоялност към тази марка.

Цената на новия модел Galaxy Note 8 за САЩ е между 930 и 960 щатски долара, започвайки ерата на мобилни телефони с висока цена, като анализаторите очакват тези устройства да се присъединят към мобилните телефони iPhone с цена от и над 1000 долара.

Още от категорията
 ТЕЦ

ТЕЦ "Бобов дол" осигури ново работно облекло за работниците и специалистите си

800 комплекта работно облекло закупи ТЕЦ "Бобов дол" по предписание на Инспекцията по труда, съобщиха експерти.Така целият състав от работници и специалисти на централата е оборудван за работа по изискванията за безопасен труд.  Новото работно облекло е от док и с поплати отвътре - така че да издържа при електроаваръчни работи и на други..

публикувано на 17.02.18 в 19:31

Електроразпределителната мрежа във Великотърновско ще бъде модернизирана с 6 млн. лева

С шест милиона лева ще бъде обновена и модернизирана електроразпределителната мрежа в област Велико Търново през тази година.  От „Електроразпределение север“ вече са подновени прекъсвачи в три от възловите станции в региона. Направена е смяна на трансформаторите на две от големите подстанции във Велико Търново. Обновеното оборудване за близо 100..

публикувано на 17.02.18 в 19:27

Фермери и занаятчии от България и Румъния ще могат да се договарят и сключват сделки по интернет

Фермери и занаятчии от България и Румъния ще могат да се договарят и сключват сделки по интернет чрез електронен фермерски магазин. Община Велико Търново обяви обществена поръчка за близо 200 хиляди лева за създаването на интернет платформата. Проектът е с европейско финансиране от 656 хиляди евро. Платформата, наречена честна сделка, ще бъде..

публикувано на 17.02.18 в 13:57

Якоб Киркегаард: САЩ ще изпаднат във фискална криза

Финансистът Якоб Киркегаард от института "Питърсън" във Вашингтон предупреди, че Съединените щати ще изпаднат във фискална криза. В интервю за предаването "Събота 150" Киркегаард посочи, че намаляването на данъците и прекомерните бюджетни харчове ще доведат до това всяка година дефицитът и дългът да се увеличават поне с трилион долара: Няма..

обновено на 17.02.18 в 12:17

Агенция Фич повиши оценката за дълга на Гърция

Рейтинговата агенция Фич повиши оценката за държавния дълг на Гърция, разчитайки на облекчение на дълга през тази година и на прогнозиран икономически растеж, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес. Оценката става от Бе минус на Бе с положителна перспектива. Агенцията обяви, че очаква подобрение като цяло на икономическата ситуация на Гърция..

публикувано на 17.02.18 в 04:04
Николай Нанков

Николай Нанков: До дни ще е готов правният анализ, въз основа на който ще изберем каква да бъде компанията оператор на ТОЛ-системата

Определяне обхвата на пътищата и цената на движението по тях са основните дейности, които предстоят при въвеждането на ТОЛ-системата и електронните винетки. Това заяви за "Хоризонт" министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков:   За мен логиката винаги е била, че в обхвата на ТОЛ-системата трябва да попаднат онези..

публикувано на 16.02.18 в 18:45

Изненадващ ръст на потребителските нагласи в САЩ през февруари към 14-годишни върхове

Доверието на американските потребители в икономическото развитие на страната се подобри изненадващо силно през февруари въпреки неотдавнашните трусове на пазара на акции на Уолстрийт, показват предварителни резултати от проучване на агенция "Томсън-Ройтерс" и Университета на Мичиган. Индексът на потребителското доверие в САЩ нарасна в началото..

публикувано на 16.02.18 в 17:42